by - Szelesut - 2021. júl 08.

Szintet léptek - új fejezetet nyitott a BMW az elekromos kétkerekűek világában

A 2017-ben bemutatott BMW Motorrad Concept Link és a 2020-ban leleplezett,BMW Motorrad Definition CE 04 végleges sorozatgyártásra érett változataként megjelent a BMW CE 04. Az elektromos nagyrobogó jövőbe tekintő dizájnjával és innovatív hálózati megoldásaival a városi mobilitás egy teljesen új szintjét jelenti.

A kétféle teljesítményű (42, illetve 31 lóerős) motorral kapható CE 04 kiemelkedő motorozási élményt kínál. A klasszikus „lámpától rajtolás” és 0-ról 50 km/órára gyorsulás versenyszámában 2,6 másodperces eredményt ér el. Mindkét változat végsebessége 120 km/óra – ami elegendő a villámgyors haladáshoz a főutakon és az autópályaszakaszokon egyaránt.

Az akkumulátorán kapacitása 60,6 Ah (8,9 kWh), amelynek segítségével nagyjából 130 kilométeres hatótávot ér el (fura módon a csökkentett teljesítményű változat csupán százat megy el). Mindez elegendő a károsanyag-kibocsátástól mentes napi motorozáshoz a városban és környékén, vagy akár kisebb túrákhoz is munka után vagy hétvégén.

Az állandó mágneses, folyadékhűtéses elektromos motor az akkumulátor és a hátsó kerék között, az acélcső-vázban található. A robogó elöl 120-as, hátul 160-as kerekeken gurul és elő dupla, hátul szimpla tárcsafékkel lasítható - ABS segítségével.

A lítium-ion akkumulátor az integrált töltőberendezéssel tölthető hagyományos háztartási csatlakozóról, ún. wallboxról vagy nyilvános töltőállomáson. Teljesen lemerült akkumulátor esetén a töltési idő ideális esetben 4 óra és 20 perc. Az opcionálisan rendelhető (az alapfelszereltségű 2,3 kW helyett 6,9 kW teljesítményű) gyorstöltő esetében a töltési idő 1 óra 40 percre csökken, teljesen lemerült akkumulátornál. Ezzel az akkumulátort 20% és 80%-ra mindössze 45 perc alatt lehet feltölteni.

A CE 04-et emellett 10,25 colos TFT-monitorral, ledes világítással, háromféle menetprogrammal, praktikus tárolóhelyekkel, mobiltöltő rekesszel és még sok csilivili ínyencséggel szerelték fel - jövő tavasztól a hírek szerint potom 4 és fél millió forintért lesz kapható.

Ezek az írások is érdekelhetnek: