by - Szelesut - 2021. febr 08.

Az ITM szerint eredményes az elektromobilitási program

A klímát és a természeti értékeinket nem lehet üres jelmondatokkal megóvni, ehhez tettekre van szükség - jelentette ki az Innovációs és Techológiai Minisztérium államtitkára. Schanda Tamás elmondta: 2016 óta összesen csaknem 5500 elektromos autó és mintegy 500 robogó megvásárlására ítéltek oda támogatást magánszemélyeknek és cégeknek, köztük a járványhelyzetben különösen nehéz helyzetbe került taxisoknak.

A kormány több intézkedéssel is támogatja, hogy a magyar családok, vállalkozások és intézmények környezetkímélő járműveket szerezhessenek be - mondta az államtitkár. A felsőoktatási intézmények elektromosautó-beszerzéseit egy önálló konstrukció keretében, rendkívül kedvező feltételekkel támogatták. Az egyetemek összesen 119 személygépkocsihoz jutottak hozzá, és 69 töltőállomást tudtak így kiépíteni.

Schanda Tamás kiemelte, külön figyelmet fordítanak azokra az intézményekre, amelyek a nehéz időkben is azért dolgoznak, hogy a legelesettebbeken segítsenek. A karitatív szervezetek összesen 58 e-autót vásárolhattak a kormányzati támogatási lehetőséggel élve.

Ezek az írások is érdekelhetnek: