by SzelesÚt 2009. szept 30.

Ünnepel a Speedway Miskolc

Olyan bravúrt ért el a Speedway Miskolc, amire csak kevesen számítottak:Lódzban lett bajnok, vasárnap. A salakmotoros lengyel II. liga döntőjének...

Olyan bravúrt ért el a Speedway Miskolc, amire csak kevesen számítottak:
Lódzban lett bajnok, vasárnap.
A salakmotoros lengyel II. liga döntőjének múlt vasárnapi visszavágójára 10 pontos előnnyel utazott a Speedway Miskolc az Orzel Lódzhoz vendégségbe, köszönhetően annak, hogy a két héttel ezelőtti, a két csapat miskolci csatájában 50-40-es hazai siker született. Ma már ismert, hogy a magyar együttes 49-44-re kapott ki a visszavágón, és ezzel az összesítésben jobbnak bizonyult riválisánál, a bajnokság favoritjánál.

- Egész évben azért dolgoztunk, hogy nyerjünk, hogy elsők legyünk, hogy mi szerezzük meg a bajnoki címet - mondta a vasárnapi összecsapás után Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. - Szombat délig nyugodtak voltunk, hiszen tudtuk, hogy előnnyel utazunk, de miután Szatmári Lacia miskolci páros Eb-n megsérült egy picit megijedtünk, amikor pedig hírt kaptunk arról, hogy az osztrák versenyzőnk, Manuel Hauzinger is megsérült egy ausztriai versenyen, akkor már kezdtük sötéten látni a vasárnapi, lódzi meccset. Majd másnap, amikor a verseny előtt körbe néztünk a stadionban azt láttuk, éreztük, hogy a több ezer hazai néző ünnepelni érkezett, a Lódzot szerették volna bajnokká avatni. Előtte a depóban fogtunk néhány fölényes mosolyt, néhány lesajnáló tekintetet a lódziaktól, hogy lám csak hat versenyzővel értünk ide, de azt mondtuk: mutassuk meg nekik, hogy nem véletlenül vagyunk itt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotó:Sári Éva-speedwaylive.hu

Korán örültek
Jacsó Tibor elmondta, hogy mivel Szatmári személyében olyan versenyző esett ki, aki a szezon három legponterősebb csapattagja között volt, ezért a szabályok értelmében - a taktikai cseréken túl - minden jelen lévő miskolci versenyző mehetett még egy plusz futamot.

- Azt nem állítanám, hogy jól kezdtünk, a juniorok küzdelme után hat futamban sem tudtunk jobbak lenni a lódziaknál - idézte fel a történteket a Speedway Miskolc elnöke. - Ekkoriban a lódziak mintha már kezdték volna elhinni, hogy megvan a meccs, hiszen 14 ponttal vezettek, csakhogy nem számoltak Vlasovval. Őt miután harmadszori motorra szállása után besöpörte az első futamsikerét, jokerezni küldtük ki, mert láttuk, hogy ő lehet a nap embere. A kulcsfontosságú 9. menetben azonban H. Gustafsson az élen álló orosz fiút felborította. Vlasov motorja elhajlott, de az volt a szerencsénk, hogy a lódzi fiú szétverte a palánkot, így volt néhány plusz percünk a javításra. Azt hiszem mindenki, aki a depóban volt nálunk, hozzátett valamit ahhoz, hogy Vlasov időre ki tudjon érni a második rajtra, ami után meg is nyerte a négy körös távot, 6 pontot hozva ezzel a konyhára.

Vlasov és Magosi
Jacsó Tibor a fantasztikus Vlasov mellett Magosi Norbert teljesítményét emelte ki:
- Norbi szinte a nap folyamán végig kitűnően oldotta meg a rábízott feladatokat a pályán, és rendkívül fontos apró pontokat gyűjtött. Amikor a 13. futamban Rymel győzelme mellett sikerült megelőznie a lódzi Simotát, óriási tettet hajtott végre, de nem érte be ennyivel! A következő csatában, amikor óriási volt a tét, szinte végig vezetett, és bár csak második helyen ért célba, de tudta, hogy csapattársa, Darkin a harmadik helyen jön, így ekkor már biztos volt, hogy miénk a bajnoki cím.

A tét nélküli 15. futamot Vlasov azért még megnyerte, majd a verseny után szétszedették a motorját, hátha találnak valami rendellenességét a gépében.

- Nem találtak, egyszerűen csak káprázatos volt Vlasov ezen a napon - mondta Jacsó Tibor. - A hosszas vizsgálódással azt érték el a lódziak, hogy nekünk az éj leple alatt nyomták a kezünkbe a bajnoki címmel járó oklevelet és serleget, elrontva ezzel egy picit az ünnepünket. De nem bánjuk, mert idehaza szeretnénk igazán megünnepelni ezt a sikert, a támogatóinkkal, szurkolóinkkal. Hogy pontosan hol, és mikor az még nem eldöntött tény, valószínűleg a Népkertben, egy öröm motorozás, vagy ha így jobban tetszik egy házi verseny keretében.
forrás:speedwaymiskolc.com

Ezek az írások is érdekelhetnek: