by -sportos- 2022. jún 13.

Sebestyén pontszerző, Görbe Soma a Top 10-ből ált ki műszaki hiba miatt

Sebestyén Peti mindkét futamon pontszerzőként ért célba a Superbike VB misanói futamán. Görbe Soma egyelőre nem fogy ki a balszerencséből, pont nélkül zárt Barcelónában.

Remek utolsó köröket futva, Sebestyén Peti a 12. helyen fejezte be az olaszországi hétvége első versenyét. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta a 16. pozícióból rajtolva, az első futamon a 12. helyig zárkózott fel.

A verseny nehezen kezdődött a VB egyetlen magyarja számára, többször is pozíciókat vesztett, de aztán az utolsó körökben remek ritmusváltással és óriási felzárkózással egészen a 12. helyig sikerült feljönnie, csupán pár tizedre a TOP10-es pozícióktól.

A vasárnapi versenyt a 14. helyen fejezte be a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. Bár pozícióban elmaradt a szombati eredménytől, köridőben sokat javult a magyar pilóta, így összeségében a csapat jó előrelépésként értékelte a hétvégi teljesítményt.

„Végre egy olyan hétvége, ahol egyáltalán nem hátráltatott a sérülés, ez számomra most egy óriási felszabadulás volt. Az időmérőn kevés hiányzott a jobb rajtpozícióhoz, és a futam elején teli tankkal sem tudtam úgy motorozni, ahogy szerettem volna, de szerencsére az utolsó köröket jól össze tudtam rakni és így sikerült felzárkózni.” – mondta Sebestyén Peti.

Görbe Soma eseménydús futamokon van túl, sok tapasztalatot szerzett. A második futamon kiváló formában motorozott, 15 helyezést előrelépve TOP10-es helyen haladt, amikor sajnos technikai hiba miatt kiállni kényszerült.

Ezek az írások is érdekelhetnek: