by - szelesut - 2022. júl 16.

Sapka BMW R 18-a a BMW Motorrad Days-en

Magyar szempontból különlegesnek számított az idei BMW Motorrad Days Berlinben, miután a szervezők most először elfogadták egy hazánkban épített motor nevezését a Custom kiállításra. A Sapka Művek által épített BMW R 18 már bejárta a hazai és a nemzetközi sajtót egyaránt, ezért nem csoda, hogy a rendezvény Hall of Fame, központi csarnokában kapott helyet.

Sapka elképesztő építését hat másik motorépítő alkotása mellett állították ki. A szervezőket lenyűgözte, hogy amíg a többi kiállító kivétel nélkül a sportos irányt vette célba, addig a magyar, korábban Európa Bajnok építő megtartotta a gyár által elképzelt szemléletet, és úgy alakította át teljesen a motort, hogy az szinte a gyár futószalagjáról legurult, 30-as évekbeli bobberként hatott.

A BMW Motorrad Days már régóta hagyományos eseménynek számít, és minden motoros naptárában állandó helyet foglal el. Először 2001-ben rendezték meg az osztrák Seefeldben, majd ezután 18 egymást követő alkalommal Garmisch-Partenkirchenben. A világjárvány miatt 2020-ban és 2021-ben elmaradt.Idén mintegy 17 ezren látogattak ki a rendezvényre.

Ezek az írások is érdekelhetnek: