by -zoley- 2020. szept 14.

Rossi: „Kígyókat melengettünk a keblünkön

Miután két tanítványa, Franco Morbidelli és Francesco Bagnaia is előtte végzett a MotoGP San Marinói Nagydíján, Valentino Rossi azzal viccelődött, hogy talán nem volt jó ötlet megalapítani saját motoros akadémiáját.

A kilencszeres világbajnok 2014-ben alapította meg a VR46 Academyt, hogy fiatal olasz tehetségeket neveljen. A misanói futam a legjobb reklám volt az iskolának, hiszen a Moto2-ben Luca Marini és Marco Bezzecchi végzett az első két helyen, Franco Morbidelli pedig első MotoGP-győzelmét aratta az először dobogóra álló Bagnaia előtt.

A motorsport.com beszámolója szerint Rossi a futam elején még tartotta a lépést Morbidellivel, majd leszakadt, egyenesen az őrült rohamot indító Bagnaia karmaiba, aki aztán a 21. körben feljött másodiknak – mindezt egy lábtörésből felépülve.

A Yamaha gyári versenyzője, Rossi végül az utolsó körben csúszott le a dobogóról, miután a suzukis Joan Mir megelőzte, de ennek ellenére elégedetten látta VR46 első MotoGP-be jutott versenyzőinek sikerét, annyira, hogy humorosra vette a figurát:

„Kígyókat melengettünk a keblünkön. Viccen kívül, nagyon elégedett vagyok, mert ilyen szinten ezt még nem értük el. Ha mindhárman dobogóra kerültünk volna, az történelmi jelentőségű lett volna. Volt egy pillanat a futamon, amikor megkérdeztem magamtól, mégis kinek az ötlete volt ezt az akadémiát megnyitni?”

„Komolyra fordítva a szót, nagyon elégedett vagyok, mert minden nap azon dolgozunk, hogy még erősebbek legyenek. Remek dolgot alkottunk az olasz motorsport számára, nagy kár, hogy ilyen gyorsan ilyen jók lettek. De legalább lesz kinek szurkolni, ha visszavonulok.”

Rossi most a hatodik a világbajnokságban, 18 ponttal lemaradva az első helyről, de elismeri, hogy kicsit gyorsabban kell mennie, hogy komolyan számolni lehessen vele a vb-címért folyó küzdelemben.

Fotó: Instagram

Ezek az írások is érdekelhetnek: