by SzelesÚt 2009. aug 17.

Rossi az első, Talma a 13. lett

Valentino Rossi megszerezte idei 5. futamgyőzelmét Brnóban, Jorge Lorenzo pedig ismét alulmaradt az olasszal vívott hatalmas csatában, ráadásul egy...

Valentino Rossi megszerezte idei 5. futamgyőzelmét Brnóban, Jorge Lorenzo pedig ismét alulmaradt az olasszal vívott hatalmas csatában, ráadásul egy esést követően pont nélkül maradt. Talma egy remek rajt után visszaesett, de az utolsó hellyel is három pontot szerzett.

Egész hétvégén a tapadással voltak gondjai Talmácsi Gábornak. A magyar versenyző így aztán nem is nagyon tudott beleszólni a versenybe, igaz, egy remek rajttal azért elkápráztatta a magyar drukkereket. Talma a tizenharmadik helyen zárt, jelenleg tizenkilencedik az összetettben nyolc ponttal.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
"Az első néhány körben tudtam tartani a lépést a többiekkel, azután visszatértek a problémák, melyekkel egész hétvégén küzdöttünk. A kanyarokban csúszkált a motor a kigyorsításoknál, így nem tudtam rendesen ráadni a gázt. Ettől függetlenül örülök a három pontnak, Indianapolisban talán több is összejön, ebben a holnapi tesztnek is nagy szerepe lesz. Nagyon köszönöm a magyar szurkolóknak a lelkes buzdítást, fantasztikus, hogy ennyien eljöttek idén is."

A Brnói futamot Lorenzo bukása után végül Rossi simán nyerte. A Doktornak ez a 160. pódiumos helyezése volt, s ezzel megdöntötte Giacomo Agostini rekordját. Pályafutása alatt az olasz immár 102. alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

Rossi a 25 pontot érő győzelemmel még jobban megerősítette vezető helyét a világbajnoki pontversenyben is. Lorenzo már 50 ponttal marad el mögötte.

motogphirek.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek: