by -sportos- 2021. nov 02.

Rossi Attila Moor rajthoz áll a MOTO3 Junior Világbajnokság utolsó futamán Valencia-ban

Rajthoz állhat a Moto3 Junior Világbajnokság idei utolsó futamán Valenciában november 21-én Rossi Attila Moor. A Fairium Next Generation Riders Team 14 éves pilótája, az idei NorhternTalent Cup bronzérmese a Gazzola Racing Team-nél helyettesíti majd Marcos Rudaspanyol versenyzőt egy KTM RC250GP motor nyergében.

Rossi Attila Moor: Nem tudom elmondani mennyire boldog vagyok, hogy engem választottak, és első magyarként vehetek részt a Moto3 Junior Vb-n. Tudom, hogy nem lesz könnyű feladatom, de most is mint mindig a 100%-ot fogom kihozni magamból és a motorból. Az a célom, hogy minél több tapasztalatot szerezzek ezen a hétvégén. Nagyon köszönöm a lehetőséget Andrea Gazzola-nak a Gazzola Racing Team managerének és tulajdonosának, és természetesen Stefano Favaronak, apukámnak és edzőmnek Moor Istvánnak, és a csapat többi tagjának Geri Katalinnak, Schulz Balázsnak, Fazekas Attilának és Kovács Anettnek, hogy mindig mellettem állnak és hisznek bennem.
Stefano Favaro: Azt hiszem, hogy Rossi Moor számára nem lehetne jobban befejezni ezt a fantasztikus 2021-es szezont. Andrea Gazzola már 2019-ben felfigyelt Rossi Moor-ra, amikor 3 alkalommal szabadkártyásként elindult Spanyolországban, a European Talent Cup sorozatban. Most két év után, Marcos Ruda spanyol versenyző távozásával azonnal hívott, hogy Rossinak lehetőséget adjon. A Moto3 Junior Világbajnokságon Rossi Moor lesz a legfiatalabb versenyző, így ez egy remek tapasztalatszerzési lehetőség számunkra. Én részemről annyit tudtam még hozzárakni, hogy szóltam Alessandro Tognelli-nek, aki Izan Guevara Moto3 as pilóta főmérnöke az Aspar Team-nél. Szeretnénk Rossi számára a legjobb feltételeket biztosítani, hogy komoly tapasztalatokat szerezhessen ezen a hétvégén, és minél jobban átérezze, mit jelent egy junios vb-sorozatban versenyezni.

Ezek az írások is érdekelhetnek: