by SzelesÚt 2009. aug 17.

Németh Balázs bravúrja Brnóban

A Cseh Nagydíj vasárnapi futamán is ideális körülmények várták a 250 köbcentis kategória versenyzőit. Már a rajt pillanatától kezdve hatalmas...

A Cseh Nagydíj vasárnapi futamán is ideális körülmények várták a 250 köbcentis kategória versenyzőit. Már a rajt pillanatától kezdve hatalmas csata folyt az élmezőnyben az első helyért. A team Toth-os Pasini a 2., Németh Balázs a 14. lett.

Egy ideig a világbajnoki pontverseny éllovasának, Aojama Hirosinak a hátát nézte a mezőny, de a japán klasszis nem tudta megőrizni pozícióját. A hetedik helyről rajtoló Team Toth-os Mattia Pasini folyamatosan zárkózott fel, és a verseny felénél a vezetést is átvette. Innentől kezdve nagy csata alakult ki közte és Marco Simoncelli között, és végül utóbbi örülhetett a leintés után. 

A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs az egész versenyhétvégén brillírozott: az időmérőn a 18. helyet szerezte meg, a versenyen pedig megszerezte első világbajnoki pontjait is, miután a 14. helyen ért célba. A fiatal tehetség pontszerzése hatalmas bravúrnak számít a negyedliteresek mezőnyében, hiszen 25, igazi klasszis között tudott 14-ként végezni. Németh Balázs remekül kapta el a rajtot - köszönhetően a sok gyakorlásnak -, és már az első kör után a 15. helyen motorozott. Ezután folyamatosan szakadt el üldözőitől, körönként fél másodperccel volt gyorsabb náluk. A leintés után a győztesek mellett Németh Balázsra figyelt a nemzetközi sajtó, hiszen a fiatal versenyző abszolút újoncként, egy kéztörésből felépülve tudott két pontot szerezni a Cseh Nagydíjon. Tóth Imi remekül rajtolt, de végül csak a 17. lett.


 
Németh Balázs nyilatkozata: „A rajtom remekül sikerült, meg tudtam őrizni a rajtpozíciómat. Az első kör végén már 15. voltam, köszönhetően az előzéseknek, amik a motorozás igazi eszenciái. Ezután folyamatosan növelni tudtam az előnyömet az üldözőimmel szemben, körönként fél másodperccel voltam gyorsabb náluk. A csapat is nagyon örült a sikeremnek, gratuláltak nekem a leintés után, és viccesen azt mondták, hogy ennél rosszabb már nem lehet. A következő verseny két hét múlva Indianapolisban lesz. Ezt a pályát még nem ismerem, de megpróbálok rá minél jobban felkészülni: tanulmányozom a pálya vonalvezetését, videókat fogok nézni, és az erőnlétemen is dolgozni fogok."

Ezek az írások is érdekelhetnek: