by -sportos- 2021. febr 23.

Moto GP - Továbbra is bizonytalan Marc Márquez visszatérése

Sérülése miatt továbbra is bizonytalan, hogy a spanyol Marc Márquez mikor versenyezhet ismét a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában, a MotoGP-ben.

A kategória hatszoros világbajnoka hétfőn bejelentette, hogy szándékai ellenére mégsem vehet részt a katari tesztelésen jövő hétvégén, majd március 10-12-én sem, és bizonytalan, hogy március 28-án rajthoz állhat-e az első Katari Nagydíjon.

Márquez tavaly júliusban, az idénynyitó Spanyol Nagydíjon bukott, eltört a felkarja, amit megoperáltak, később azonban másodszor is műteni kellett, mert otthonában, ablaknyitás közben elmozdult az egyik beültetett lemez. A harmadik orvosi beavatkozásra december elején került sor, mert a kezelések ellenére a vártnál lassabban gyógyult a sérült testrész.

A Repsol Honda motorosa a tavalyi idény során nem tudott versenyezni, így nem védhette meg címét, és 2015 után először nyerte másik versenyző - a szintén spanyol Joan Mir - a MotoGP-világbajnokságot.

A 28 éves Márquez hétfőn elmondta, hogy március közepén újabb orvosi vizsgálatokon vesz részt, mert továbbra is az a célja, hogy rajthoz álljon az idénynyitó futamon. Ha továbbra sem kapja meg az engedélyt, akkor április 4-én a második Katari Nagydíjon, vagy április 18-án a Portugál Nagydíjon szeretne visszatérni.

"Pályafutásom során ez az első alkalom, hogy kilenc-tíz hónap eltelik anélkül, hogy motorra ülnék" - magyarázta. Hozzátette, az első futamon, amelyen elindul, még biztosan nem lesz százszázalékos.  "Meglátjuk, hogy egy futam, két futam, vagy fél szezon szükséges-e ahhoz, hogy megtaláljam a régi Marc Márquezt" - nyilatkozta.

MTI, fotó: Twitter

Ezek az írások is érdekelhetnek: