by 2021. márc 12.

Miből lesz a cserebogár - Három magyar fiatal a junior nemzetközi motorsport elvonalában

A Northern Talent Cup és az Ohvale Coppa Italia idei sorozatában áll rajthoz négy ifjú a Fairum Nextgeneration Riders Team tagjaként. Rossi Moor, Farkas Kevin, Lukács Tamás és Matteo Masili a magyar és az olasz színeket képviselik a nemzetközi porondon.

A Northern Talent Cup a MotoGP tulajdonosa, a Dorna utánpótlást segítő versenysorozata, amelyben 12-17 év közötti pilóták vehetnek részt Közép- és Kelet Európából. A pilóták egységesen az új KTM 250 Standard motorjával állhatnak rajthoz. A sorozat győztese automatikusan részt vehet következő évben a Red Bull MotoGp Rookie Cup-ban amelynek részvevői közül legalább két pilótának esélye lesz a Moto GP széria Moto3 kategóriájába kerülni.

Az Ohvale Coppa Italia májusban induló versenysorozatában 9 éves kortól indulhatnak a versenyzők. A három kategóriában (110 ccm, 160ccm, 190ccm) minden versenyző Ohvale motorokkal áll rajthoz. A 160 ccm legjobb 3 versenyzője a Dorna-Ohvale által szervezett Mini GP World Series Valenciai futamán állhat rajthoz. A futam nyertesének biztos a helye a Road To MotoGP programban.

Stefano Favaro, a Fairium Next Generation Riders Team menedzsere elmondta, a csapat mindent megtesz azért, hogy a szurkolók minél több alkalommal hallhassák a Magyar Himnuszt.

Farkas Kevin, Rossi Moor, Lukács Tamás es Matteo Masili hamarosan utazik Olaszországba, ahol egy 4 napos edzőtáborban vesznek részt.

Fotók: Instagram

Ezek az írások is érdekelhetnek: