by -sportos- 2022. aug 03.

Lendületben a HUMDA Academy fiataljai

Újabb magyar sikerek az autó- és motorsportban. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott HUMDA Academy utánpótlás-nevelési rendszer ifjú motorosa, Farkas Kevin a Northern Talent Cup versenyhétvégéjén győzelmet aratott.Szép eredmények születtek endúróban, gokartban és túraautóban is.

Kettős magyar győzelem született a Northen Talent Cup Csehországban, a Superbike VB betétfutamaként megrendezett versenyén: az első futamon Rossi Moor végzett az első helyen Farkas Kevin előtt, a másodikon Kevin diadalmaskodott, Rossi lett a második.

Csizmazia Barnabás Silver kategóriában a 8. helyen végzett a Romániában évente megrendezett Red Bull Romaniacs nagyszebeni versenyén. Ez a viadal a Hard Enduro-szezon egyik legkeményebb futama. – Nagyon izgultam a verseny előtt, nekem teljesen ismeretlen volt ez a terep. Kemény derbi volt, még el sem hiszem, hogy ilyen jól sikerült teljesítenem! – mondta Csizmazia Barnabás a verseny után.

A július 23-24-i hétvégén Molnár Gergő, a HUMDA Academy versenyzője nyerte a Gyorsasági Motoros Bajnokság Open 600 kategória 3. futamát a Slovakiaringen. A viadalt a magyar bajnokság részeként szervezeték meg. Ugyanitt az 1000 köbcentiméteres motorok versenyét Kovács Bálint nyerte.

A HUMDA által támogatott pilóta, Sebestyén Peti mellé is végre odaszegődött szerencse: a Supersport-vb mindkét hétvégi csehországi futamán pontot szerzett egy 11., illetve 14. hellyel.

Rácz Gergő az 5. helyen zárta a harmadik futamot a MINI Challenge JCW skóciai Knockhillben rendezett idei negyedik fordulójában. A HUMDA által támogatott versenyző mindhárom napon a top 10-ben végzett, a hétvégén 82 pontot szerzett. – Nagyot léptünk előre, külön öröm volt számomra, hogy magyar szurkolókkal is találkoztam a hétvégén – mondta a túraautós Rácz Gergő.

A szeptemberi FIA gokart világbajnokságra való felkészülésnek szánta Hideg Ádám a WSK Euro Series második futamát az olaszországi Sarnóban. A HUMDA Academy pilótája több előfutamban is a top 3-ban volt, végül a 12. helyen zárt.

Szintén gokartban Zsebő Marcell a ROTAX MAX Challenge International Trophy Le Mans-ban rendezett versenyén a 16. helyen végzett.

Ezek az írások is érdekelhetnek: