by -sportos- 2022. aug 22.

Kovács Bálint: újabb futamgyőzelem és új magyar pályarekord a Hungaroringen

Lassan szinte legyőzhetetlenné válik Ducatija nyergében a H-Moto Team 20 éves versenyzője. Kovács Bálint ezúttal a Hungaroringen állt rajthoz a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa IV. fordulójában, és amellett, hogy megnyerte az Open1000-es kategóriát, megfutotta a leggyorsabb kört – 1.49:428 –, amit magyar versenyző valaha elért a mogyoródi aszfaltcsíkon.

Úgy tűnik, igencsak hamar megbarátkozott új motorjával Kovács Bálint, aki a HUMDA Academy támogatott pilótájaként immár a második versenyét teljesítette az MW Performance gárdájának Ducatijával.

A fiatal motoros pár teszt és egy, a Slovakiaringen megnyert bajnoki futam után már úgy érkezett meg a
Hungaroringre, hogy ő volt az Open 1000-es kategória legfőbb esélyese. Főleg úgy, hogy a Takarékbank
Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa IV. fordulója előtt sikerült tesztelnie a mogyoródi aszfaltcsíkon. Ennek következtében sikerült olyan jól beállítani a Ducatit, hogy a pole pozíció megszerzését követően nemcsak megnyerte a királykategória bajnoki futamát, de megfutotta a magyar motoros által valaha elért leggyorsabb kört is: a Bálint nevéhez fűződő új magyar körrekord így immár 1.49:428. Nem egy véletlenül összejött körről van szó, ugyanis a H-Moto Team versenyzője a futam hét köréből háromszor is képes volt áttörni az 1.50-es álomhatárt.

„A verseny előtti teszt nagyon fontos volt, hiszen a Ducatival még nem mentem a Hungaroringen. Sikerült
alaposan előrelépnünk a beállítások terén, így a bajnoki futam előtti edzéseken már csak a finomhangoláson volt a hangsúly. Mivel egészen jó idővel sikerült a pole-t megszereznem, így az időmérőn használt beállításokkal álltam rajthoz a futamon, mert tudtam, hogy itt nem forgalomban, hanem a saját tempómban motorozhatok majd. Egy jó rajt után, végig tökéletesen működött a Ducati, így meglett a magyar csúcs, ráadásul három, egymást követő körben is átléptem az addigi álomhatárt. Egy dolog miatt lehetnék elégedetlen, hogy az abszolút pályarekordot, az 1.48:7-es köridőt nem sikerült megjavítanom. Ám amíg most a hazai bajnokság egynapos viadalokból áll, addig a fentebb említett időt egy háromnapos IDM-hétvégén érték el. Nagyon jól érzem magam a Ducatin, remélem, a hétvégi grobniki Alpok Adria viadalon is képes leszek hasonló eredményre” – fogalmazott Bálint.

Az Alpok Adria 5. fordulóját augusztus 26-28. között rendezik a grobniki pályán.

Ezek az írások is érdekelhetnek: