by 2021. máj 23.

Ének az esőben - Northern Talent Cup az oschersleben-i Motorsport Arénában

Vasárnapra időzítették a két futamot a Northern Talent Cup második versenyhétvégéjén. A szabadedzések és az időmérők is kedvező körülmények között zajlottak. Az időjárás végre egy kicsit kegyelmezett a csapatoknak, mert szép napsütéses időben kezdték meg a versenyzést. A verseny azonban már ismét esős lett.

Az időmérő mind a két szakaszát pályacsúccsal Rossi Moor nyerte. Farkas Kevin a 19. helyről rajtolhatott.  Vasárnap délelőtt az első verseny már vizes pályán, szemerkélő esőben vette kezdetét. Rossi a rajt után visszaesett a 7. helyre, majd egyre javuló köridőkkel az 5. helyen végzett. Farkas Kevin a 14. helyen végzett, nagyon jó versenytempóval.

Délután már rosszabbak voltak a körülmények, 1 órától esett az eső. A vizes pályán, a két cseh versenyző Jakub Gurecky és Jonas Kocourek nagy előnyre tettek szert, amit végig tartani tudtak. Az eső miatt 15 körösre csökkentett versenyen Rossi hozta a legjobb időt 1:49 mp cel. Végül az 5. helyen sikerült végeznie. Farkas Kevin a 18. helyről rajtolt, majd egyre jobb köridőkkel a 15. helyen végzett. 

Rossi Moor a versenyről: "A szabadedzések után az időmérőn sikerült a pole pozíciót megszereznem. Az esős verseny ellenére a motor beállítást mind a két nap sikerült eltalálni, így mind a két nap az 5. helyen végeztem a második versenyen a leggyorsabb kört mentem."

Farkas Kevin: "Az időmérő nem úgy sikerült, ahogy terveztem. A versenynapon perecenként néztük az időjárásjelentést, és mind a két verseny esős volt a beállításokkal kicsit küzdöttünk. Az első versenyen 14. a második versenyen 15. voltam. Bizakodva várom a következő versenyt."

Most 3 hét pihenő vár a srácokra, aztán Sachenring és Assen következik szintén egyidőben a Moto GP-vel.

Ezek az írások is érdekelhetnek: