by - Szelesut - 2021. máj 12.

Egész nyáron rendőri ellenőrzés a hegyi utakon

Egész nyáron motoros rendőrök ellenőrzik majd az ország szerpentinjeit. A rendőrség állítólag nem büntetni, csak a szabályok betartására akarja rábírni a gyorshajtó motorosokat. A sebességtúllépés mellett a kipufogó hangerejét is mérik majd.

A folyamatos, egész nyáron, egész motoros szezonban tartó állandó rendőri ellenőrzés az Országos Rendőr-főkapitányság szerint biztosítható - írja a Magyar Nemzet. A hegyi utakon minden hétvégén ott lesznek a rendőrök, ahol lehet, motoros járőrök, mert a tapasztalatok szerint a motoros társadalom az ő tanácsaikat fogadja el leginkább.

A Mátrában a jó idő beköszöntével folyamatosan, megerősített létszámban vannak jelen az Egri- és a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, valamint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrző alosztályának motoros járőrei. Ott lesznek Nógrád megyében, valamint a a Pécs, Komárom, Zalaegerszeg, Miskolc, Tatabánya, Veszprém, Dobogókő és Balaton környéki hegyi utakon is.

A száguldozók komoly pénzbüntetésre, jogosítványuk bevonására is számíthatnak, ráadásul a folyamatos jogsértések következményeként a hatóság, mint az elkövetett törvénysértés eszközét, a motorkerékpárt is lefoglalhatja.

Ezek az írások is érdekelhetnek: