by -sportos- 2022. okt 11.

Dupla dobogóval zárt a szezont Kovács Bálint

Nagyszerű eredménnyel zárta az évadját Kovács Bálint. A H-Moto Team által menedzselt motorversenyző Csehországban kétszer is dobogóra állhatott az Alpok Adria Bajnokság szezonzáróján.

A 21 éves motoros idén is több bajnokságba belekóstolt. A fő csapásvonal az Endurance-világbajnokság volt, de ez mellett hazai pontvadászatba, valamint az Alpok Adria Bajnokságba is indult Kovács. A HUMDA Academy támogatott pilótája legutoljára a Bol d’Oron rendezett 24 órás futamon indult, ott a hatodik helyen zárt. Az Alpok Adria bajnokságban nem indult minden versenyen Kovács Bálint, de ennek ellenére egy Ducati nyergében Rijekában nyerni tudott. 

Ezúttal Csehországban állt rajthoz a pontvadászat évadzáróján. Nem volt problémamentes versenyhétvégéje a fiatal versenyzőnek, ennek ellenére az időmérőn a negyedik helyen végzett, majd szombaton és vasárnap a második helyen futott be a versenyeken. 

– Nem titok, kicsit feszültebben vártam az Alpok Adria szezonzáróját, ugyanis egyrészt a brnói pályán két évvel ezelőtt motoroztam utoljára, míg a Ducatival több mint egy hónappal ezelőtt versenyeztem – mondta a hétvégével kapcsolatban Kovács Bálint. – Ugyanakkor abszolút nem volt rajtam teher, egyet szerettem volna elérni, hogy ezt a sikeres évet megfelelően tudjam lezárni. Nem tagadom, az első pillanattól az utolsóig voltak gondjaim, a szabadedzéseken végig hadilábon álltam a gumikkal, egyszerűen nem volt a motornak tapadása néhány kör megtétele után. Az időmérőkön kipróbáltam kétfajta keveréket is, elsősorban a versenyre készültem, így végül a negyedik helyre értem oda. Szombaton a sprintverseny alatt is folyamatos volt a tapadásvesztésem, a tempóm sem volt elég a győzelemhez, ezek alapján elégedett voltam a második hellyel, valamint a versenyen futott legjobb köridővel. Sajnos vasárnap a rendezők hibájából lemaradtam a warm up-ról, így esélyem sem volt kipróbálni azt a beállítást, amit a futamon akartunk használni. Ennek ellenére egy jó rajt után hamar az élre álltam, ám a verseny felénél ismét elfogyott a gumim, ráadásul az utolsó három körben technikai gondjaim is adódtak, így a Superbike kategóriában ismét a második hely lett az enyém.

Ezek az írások is érdekelhetnek: