by -zoley- 2020. júl 31.

Dovizioso nem írja le Marquez bajnoki esélyeit

A MotoGP jerezi dupla hétvégéje után a címvédő Marc Marquez pont nélkül áll a bajnokságban. Habár az első helyen álló Fabio Quartararóval szembeni hátránya 50 pont, Andrea Dovizioso továbbra is esélyesnek tartja spanyol ellenfelét a végső győzelemre - írja a motorsport.com.

Miután a szezonnyitó Spanyol Nagydíj utolsó köreiben egy látványos baleset következtében eltörte jobb karját, Marquez kihagyni készült az ugyancsak Jerezben megrendezett Andalúziai Nagydíjat.

A történteknek köszönhetően a MotoGP hatszoros bajnoka jelenleg pont nélkül áll a tabellán, míg a Petronas SRT Yahama csapatánál motorozó Fabio Quartararo tökéletes idénykezdetének köszönhetően mindkét futamot behúzta.

Az Andalúziai Nagydíj hétvégéjét elkezdő, ám a szombati időmérő után visszalépő Marquez vélhetően már ott lesz a rajtrácson a soron következő versenyen, Brnóban.

Ha a spanyol a Cseh Nagydíjra közel 100%-os fizikai állapotba tud kerülni, a Ducatinál versenyző Dovizioso szerint nem szabad leírni Marquez bajnoki esélyeit. Ráadásul a Yamaha egymaga két motorhibánál jár két verseny után.

„Várjuk meg, milyen állapotban érkezik Marc Brnóba. Minden azon múlhat, képes lesz-e 100 százalékon teljesíteni, vagy továbbra is fájdalmai lesznek”- mondta Andrea Dovizioso.

Borítókép: Wikipéda

Ezek az írások is érdekelhetnek: