by -sportos- 2021. okt 02.

A 11. helyet szerezte meg Sebestyén Peti az első futamon Portimaóban

Nagyszerű felzárkózással a 16. rajtpozícióból indulva a 11. helyet szerezte meg a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. A verseny első fele nem volt egyszerű a magyar pilóta számára, de remek motorozással sikerült felzárkóznia.

A pénteki jól induló első szabadedzés után, a délutáni trainingre sajnos nem a megfelelő irányt választotta a csapat, így nehéz helyzetből várták a szombati időmérőt. A kvalifikáció végén aztán ismét sárga zászlóztak a gyors köröknél, így Peti csak a 16. pozícióból várta az első futamot. A kaotikus rajt után, a verseny második szakaszában remekül sikerült felzárkózni és egészen a 11. helyig menetelt a magyar pilóta.

„Jó volt ma csatát nyerni, és kihozni a legtöbbet az adott szituációból, de nyilván nem vagyok elégedett. Versenyek óta van egy pont, amin nem sikerül tovább lendülnünk és már a pénteki napon lemaradunk a mezőny elejéhez képest. Remélem holnap innen hátulról is sikerül majd még jobban előretörnöm.”- összegzett a HUMDA pilótája.

Vasárnapra vihart és esőt jósolnak Portimaoba, ami megkeverheti majd a lapokat a mezőnyben.

Ezek az írások is érdekelhetnek: