by -szélesút- 2020. szept 16.

Mátrai üzengetős - folytatódik a vita a motorosok kitiltásáról

Újabb levélben fordult Parádsasvár polgármesteréhez a Motoros Érdekképviseleti Egyesület elnöke. Csapó Zoltán a Gyöngyös TV „Aktuális” című műsorában elhangzottakra reagálva emlékeztetett rá: a motorosok továbbra is nyitottak a probléma megoldására, azonban a sajtóban történő üzengetés helyett tárgyalni szeretnének.

Holló Henrik polgármester az interjúban azt állította: nem a „szelíd” motorosok ellen vannak, hanem azok ellen, akik napjában többször, nem gyári kipufogóval közlekednek Parádsasvár és Mátraháza között, és akik onboard felvételek kedvéért „a patkó-kanyarban 160-nal mennek”.

A Facebookon közzétett levélben Csapó Zoltán javasolja, hogy a polgármester a 346 összegyűlt aláírás mellett vegye figyelembe a helyi szálláshelyek, büfék és éttermek véleményét is, ahol „szemmel jól látható összegeket” hagynak ott a motorosok.  Felhívja a figyelmet, hogy felnőtt, jogkövető emberek szankcionálása helyett adja meg a tiszteletet az országban élő több százezer motorosnak, és az üzengetés helyett inkább tárgyaljon velük.

A műsorban megszólalt a Hatvani Motoros Egyesület vezetője is. Juhász Gábor ugyancsak párbeszédet sürgetett, és azt mondta, tiltás helyett inkább azokat kellene kiszűrni, akik szabálytalanul közlekednek.

Az interjú itt visszanézhető:

<<<Kitiltanák a motorosokat a Mátrából

Ezek az írások is érdekelhetnek: