by - szelesut - 2022. jún 14.

Háromkerekű roller a Hondától

Vadonatúj háromkerekű elektromos rollert mutatott be a Honda. A Striemo forgalmazása Japánban az év elején, Európában 2023-ban kezdődik.

Új vállalat alapításáról döntöttek nemrégiben a Honda Motor Company vezetői. A Striemo Inc. névre keresztelt start-up az IGNITION üzletfejlesztési program során került a márka szakembereinek látókörébe.

A Striemo Inc. egyszemélyes, háromkerekű, elektromos hajtású mikromobilitási eszközt dolgozott ki, melynek neve azonos a vállalatéval, egyensúlyozásért felelős rendszere pedig a teljes sebességtartományban, azaz lépéstempótól a kerékpárosok iramáig abszolút stabillá teszi, így a felhasználónak nincs olyan érzése, hogy felborulhat. A Striemo forgalmazása Japánban az év elején, Európában 2023-ban kezdődik.

A Striemo legnagyobb előnye, hogy a teljes sebességtartományban (lépéstempótól a kerékpáros iramig) stabilan fut, ilyenformán a felhasználónak nincs az az érzete, hogy bármikor felborulhat, s még ösztönösebben irányíthatja az eszközt. A Sterimóhoz fejlesztett, egyedi szerkezeti megoldásoknak köszönhetően a tömegközéppont rendkívül precízen, tized-milliméteres pontossággal számolható.

Ezek az írások is érdekelhetnek: