Zsindelyes Gasztronómiai Fesztivál
A tavalyi nagy siker után idén szeptember 2. és 5. között még több programmal és érdekes látnivalóval rendezték meg meg Érpatakon a Zsindelyes...

Az esemény fő célja az volt, hogy színvonalas népművészeti programokat vonultasson fel, és ezzel bemutassa, milyen gazdag hagyományokkal rendelkezik országunk. Ennek jegyében volt póni bemutató a Mészáros testvérek jóvoltából, néptánc, jó ebédhez szóló nóta, de nem maradt ki a programból a főzőverseny és az Érpataki Asszonykórus sem.
A főzőversenyre benevezett városok és falvak különleges feladatot kaptak: az ételeket az adott tájegységre leginkább jellemző alapanyagokból kell elkészíteni. A csapatok egységes főzőhelyet kaptak a Zsindelyestől, amit aztán településükre jellemzően díszítetek fel. A mi kis csapatunk (Anett, Juci, Csabony, Peti, Süti, Joca) csorba-levest készített erdélyi módra, de leginkább a pálinkafogyasztásban jeleskedtünk...
A pálinkával foglalkozó események az elmúlt években jelentek meg a szabadidős programok palettáján, és hamar népszerűek lettek, ami nem is csoda, hiszen kellemes környezetben, értő ajánlással, valódi magyar gyümölcsből készült hungarikumot kóstolhatnak az oda látogatók. Így volt ez a Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai Fesztiválon is. Díjat ugyan nem nyertünk, de az biztos, hogy a legszebb épített motorokat mi vittük Érpatakra.