by - szelesut - 2022. okt 11.

Új Yamaha e-bringák

Három évtizeddel azután, hogy a Yamaha dobta piacra a világ első sorozatgyártású eBike-ját, most három új hangvillás elektromos kerékpár látott napvilágot mountain bike, gravel és városi kerékpár formájában.

Közel 30 évvel ezelőtt a Yamaha dobta piacra a világ első sorozatgyártású eBike-ját. Az eredetileg ingázóknak és bevásárlóknak szánt Yamaha PAS forradalmian új koncepció volt, amely az eBike-ok robbanásszerű elterjedését beindító szikraként vonul be a történelembe. A PA26 volt az alap, amelyre építve a Yamaha az elmúlt három évtizedben  japán piac egyik legföbb ebike-gyártójává, mára pedig az európai piacon értékesített elektromos kerékpárokban működő hajtóműrendszer egyik fő előállítójává vált.

A az év elején jelentette be, hogy aktív szerepet kíván vállalni az elektromos személyi közlekedés szegmensében. A sportolásra, a szabadidő eltöltésére és az ingázásra zéró emissziójú személyi közlekedési eszközt kereső vásárlók új generációjának szánt Yamaha ebike-ok, robogók és pedelecek jövőbeli kínálata új dimenziót nyit a személyes mobilitás terén.

A Moro 07 a Yamaha prémium kategóriás elektromos MTB-je, egyedülálló kialakítású, Dual Twin vázzal és nagy nyomatékú PW-X3 hajtómotorral, amelyeket egymáshoz hangolva fejlesztettek, hogy a kerékpár zökkenőmentes és kiváló teljesítményt nyújtson a legnehezebb hegyi ösvényeken is. A stílusos, ugyanakkor funkcionális design jegyében készült Yamaha Wabash RT gravel lehetőséget kínál a kerékpárosoknak arra, hogy elhagyják a várost, új helyeket fedezzenek fel. A funkcionális, stílusos, kiváló ár/érték arányt és magas teljesítményt kínáló CrossCore pedig sokoldalú kerékpár, kortól függetlenül bárki számára ideális a mindennapi használatra.

Ezek az írások is érdekelhetnek: