by - sportos - 2021. szept 17.

Tripla versenyhétvége jön a Supersport-VB-n

A szezon legsűrűbb időszakához érkezett a Superbike VB, hiszen három egymást követő hétvégén, szünet nélkül fog pályára gurulni a mezőny. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti Franciaországban elért TOP10-es eredménye után, rendkívül motiváltan várja az első állomást, Barcelonát.

A barcelonai pálya tavaly került be a Superbike versenynaptárába és a 2020-as szezon egyik legkaotikusabb jelenetét hozta, amikor hirtelen megszakították a futamot, miközben a mezőny egy része még az eső miatti kerékcserés box kiálláson volt. Ha hinni lehet az időjárás előrejelzéseknek, az eső a mostani alkalommal is megkeverheti majd a csapatok és pilóták tervezett stratégiáját.

A HUMDA pilótája szerint Magny-Coursban tényleg sikerült előre lépniük. "Nagyon várom a barcelonai futamot először is azért, mert extra motivációt jelent az francia fordulón elért előre lépés. A csapattal már van egy tervünk, hogy a kvalifikáción gyorsabbak lehessünk és az új gumikat is jobban ki tudjuk használni. Montmeló egy különleges pálya, ahol sokszor nincs tapadás, de mostmár számíthatok egy jó alapbeállításra a kiinduláshoz és cél, hogy eredmény tekintetében is előre lépjünk" - mondta Sebestyén Peti. 

A katalán fordulón pénteken kezdődnek majd a szabadedzések, a szombati időmérőt, versenyt és a vasárnapi futamot az Arena4.hu-n lehet majd élőben követni. A szombati verseny időpontját a megszokottnál előbbre hozták!

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Péntek:

Szabadedzés: 11:25 – 12:10
Szabadedzés: 16:00 -16:45
Live Timing: www.worldsbk.com

Szombat:

Időmérő edzés: 10:25 – 10.45 Aréna4.hu Ingyenes élő stream

Futam 13:45 Aréna4.hu Ingyenes élő stream

Vasárnap:

Futam 12:30 Aréna4.hu Ingyenes élő stream

Ezek az írások is érdekelhetnek: