by 2021. szept 26.

Tragédia a Superbike-világbajnokság jerezi fordulóján

Halálos balesetet szenvedett a 15 éves Dean Berta Vinales a Superíbike-világbajnokság legkisebb kategóriájának versenyén. A fiatal tehetség egy ütközés után belehalt fej és mellkasi sérüléseibe, így a szervezők a szombati teljes programot törölték. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 17. rajtpozícióból indulva a vasárnapi futamon 13. lett.

A szombati napon a Superspot 300-as kategória versenyén történt baleset után kérdéses volt, hogy egyáltalán rendeznek-e versenyt Jerezben. Végül az elhunyt fiatal pilóta családjának kérésére, vasárnap pályára gurult a mezőny. Sebestyén Peti gyorskörét szombaton sárga zászló miatt törölték, így csak a 17. pozícióból tudott indulni, innen sikerült felzárkóznia a 13. helyig.

 Egy ilyen hétvége után nehéz bármit is mondanom, nagyon sajnálom ami történt, őszinte részvétem Dean családjának és barátainak. Ez egy veszélyes sportág, de nagyon nehéz feldolgozni, amikor a paddockban ilyen történik. A hétvégéről röviden azt mondanám, hogy pozitívan indult a pénteki nap, aztán az időmérőn és a versenyen előjöttek azok a problémák, amikre továbbra sincs még meg a megoldás, de dolgozunk rajta. Szeretném megköszönni Talmácsi Gábornak, hogy itt volt velem a HUMDA képviseletében és segített a tanácsaival.” - összegzett a HUMDA pilótája.

A világbajnokság tripla hétvégéjének utolsó állomása jövő hétvégén Portimaoban lesz.

Ezek az írások is érdekelhetnek: