by -sportos- 2021. okt 15.

Továblépés a pályanapokról - Új Yamaha R7-versenysorozat indul

Egyedülálló versenyt rendez az R7-tulajdonosoknak a Yamaha Motor Europe. A Yamaha-forgalmazók által rendezett kupasorozat Európa-szerte 2022-ben debütál, célja, hogy költséghatékony és elérhető programot kínáljon a versenyzésben jártas motorosok mellett azoknak is, akik még nem versenyeztek, de már kinőtték a pályanapok kereteit, és szeretnének továbblépni egy komolyabb, de ugyanolyan jó közösséggel rendelkező versenysorozatba.

Az egyes Yamaha R7 kupaversenyeken remekelő, legjobb 36 versenyző meghívást kap a szezon végén megrendezésre kerülő R7 Series European SuperFinale-ra, amelyet a FIM superbike-világbajnokság egyik utolsó európai fordulóján tartanak. A pénteki edzéseket és kvalifikációt követően a versenyzők szombaton két futamban mérik össze tudásukat.

A rendezvény azonban nem csak a versenyzésről szól, hanem arról is, hogy a résztvevők életre szóló élményeket szerezhessenek. A SuperFinale résztvevői a WorldSBK sztárjaival osztoznak a paddockon, találkozhatnak és beszélgethetnek a Yamaha mindhárom világbajnoki osztályban szereplő versenyzőivel. A versenyzők számíthatnak a Yamaha munkatársainak támogatására és tanácsaira, és a két verseny során akár jól ismert arcokkal is találkozhatnak a rajtrácson.

- A nemzeti R7 kupaversenyek és az R7 versenysorozat európai SuperFinale koncepciója eltér a többi versenysorozatunkétól, mivel ezek nem kifejezetten azon fiatal versenyzők számára készültek, akik szeretnének a versenyzői ranglétrán feljebb lépni - mondja a Yamaha Motor Europe marketing és motorsport igazgatója. - A cél sokkal inkább egy költséghatékony és széles körben hozzáférhető versenyzési lehetőség biztosítása azok számára, akik elsősorban szórakozásból szeretnének versenyezni, vagy továbblépnének a pályanapokról. Olyan versenysorozatot szeretnénk létrehozni, amely valódi közösségi szellemben, korosztálytól és háttértől függetlenül nyitva áll a versenyezni vágyók előtt. Egy olyan versenysorozatot és olyan rendezvényt szervezünk, ahol az apák akár gyerekükkel is versenyezhetnek, vagy a barátok egymásnak végre be tudják bizonyítani, hogy ki a leggyorsabb. Noha ez legalább annyira a szórakozásról szól, mint a tiszta versenyzésről, biztosak vagyunk benne, hogy komoly versenyt is fogunk látni a pályán, mivel a versenyzők a szezon vége felé mindent beleadnak, hogy ott lehessenek a Yamaha R7 Series European SuperFinale rajtrácsán - teszi hozá Paolo Pavesio.

A versenyek helyszínét és időpontját a közeljövőben teszik közzé.

Ezek az írások is érdekelhetnek: