by - szelesut - 2024. ápr 20.

Színes TFT-kijelzőt és EURO5+ erőforrást kapott a belépő CB

2017-es bevezetése óta a CB125R olyan motor, mely a Honda szerint tökéletes választás a kezdő pilótáknak. A Neo Sports Café család legkisebb tagja könnyen kezelhető, hihetetlenül fordulékony és élvezetessé teszi a közlekedést. Minimalista, retró stílusban fogant, merész idomzatával igazán feltűnő jelenség, ami páratlan minőségének köszönhetően messze kitűnik a kezdő motorok közül.

A modell 2024-re a CB1000R-től örökölt új, 5”-os, színes TFT-műszeregységgel, prémium kategóriás formatervvel és négy új, feltűnő fényezéssel gazdagodott, amelyek biztosítják, a CB125R egyedi megjelenését. 

Az új TFT-kijelző háromféle módon (óramutatós vagy csíkszerű formában) képes megjeleníteni a sebességet és a fordulatszámot, s természetesen a pillanatnyi fogyasztást, az üzemanyagszintet és az aktuális sebességfokozatot is mutatja, sőt – az előre beállított fordulatszámnál – figyelmezteti a pilótát, hogy ideje felváltania. Az érintőképernyős műszer nemcsak tapintással kezelhető, hanem a kormány bal oldalán elhelyezett új, stílusos, egyszersmind ösztönösen használható kapcsolóval is. 

A modellfrissítés legfontosabb eleme a Neo Sports Café testvérmodelljétől, a CB650R-től örökölt 41 mm-es csúszószár-átmérőjű, nagy dugattyús, szeparált funkciójú, fordított Showa villa (SFF-BP) beépítése volt, mivel így a CB125R lett a világ első sorozatgyártású 125-ös motorja, amiben az alapfelszereltség része ez a kifinomult felfüggesztés. Emellett egy teljesen új erőforrást is kapott, amely 11,0 kW (14,96LE)  csúcsteljesítményt és 11,6 Nm nyomatékot biztosít, ami immár megfelel a szigorúbb EURO5+ előírásnak. 

Az új szabályozás - amely 2024 végétől minden új modell típusjóváhagyására vonatkozó jogi követelménnyé válik - rendelkezik a katalizátor új "fedélzeti" ellenőrzéséről, a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos hiba azonosítási küszöbérték csökkentéséről, a szigorúbb zajvédelmi követelményekről és szigorúbb hosszú távú kipufogógáz-kibocsátási követelményekről.

Ezek az írások is érdekelhetnek:
Jön az új Transalp

Jön az új Transalp

by - szelesut -nov 20