by -sportos- 2021. okt 17.

Salakmotoros utánpótlás kerestetik

Fiataloknak indít salakmotoros képzést Debrecenben a SpeedWolf. A klub biztosítja a motorokat, és teljes biztonságot ígér.

A SpeedWolf Debrecen csapatánál egyértelmű a cél: kinevelni a közeljövő nemzetközi szintű salakmotor-
versenyzőit. A Farkasok ennek érdekében – mindenre kiterjedő előkészületek után – életre hívták SpeedWolf Juniors utánpótlás-nevelő műhelyt.

A debreceni egyesület várja azon 14-19 éves fiatalok jelentkezését, akiket vonz a féktelen versenyzés világa, azaz szeretne salakmotorversenyző lenni. A fiatalokkal szembeni alapvető elvárás, hogy biztonságosan tudjanak motorozni. A toborzás október 31-ig tart, jelentkezni elektronikus úton lehet a www.speedwolf.eu honlapon.

A kiválasztást követően felvételt nyert vaspapucsosjelölteknek a SpeedWolf Juniors egy 10 hónapos, hazánkban egyedülálló, hiánypótló, európai szintű versenyzői alapképzést tart az 500 köbcentis kategóriában. A debreceni csapat nemzetközi gyakorlattal is rendelkező szakemberei – többek között Tihanyi Sándor, Szegedi Máté, Baráth Lajos „Luigi” – a salakmotorozás alapjaitól, szisztematikusan felépített elméleti és gyakorlatorientált oktatási tematika alapján tanítják meg junior szinten versenyezni a kiválasztottakat. A résztvevők a csoportos képzések mellett személyre szabott foglalkozásokat is kapnak a megfelelő fejlődés érdekében.

A tanulók részére a klub a képzéseken túl biztosítja a felkészített GM típusú 500 köbcentis salakmotorokat és az alapozást segítő PitBike edzőmotorokat, valamint védőfelszereléseket, s természetesen az előkészített pálya használatát. A fiatalok oktatása a biztonság előtérbe helyezésével történik, szakemberek és egészségügyi személyzet felügyelete alatt, biztonságos, nemzetközi licensszel rendelkező versenypályán. A képzés végén a legjobb juniorok részére versenyzői licenszet, és akár profi sportszerződést is ad a SpeedWolf Debrecen - olvasható a klub közleményében.

Forrás: civishir.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek: