by -sportos- 2021. okt 02.

Rossi szerint elég félelmetesek a nevelőszériák versenyei

A MotoGP legendája, Valentino Rossi szerint a nevelőszériákban, például a Moto3-ban és a World Superport 300-ban az agresszivitás szintje „eléggé ijesztővé" teszi a versenyeket. A Doktor szerint valamit tenni kell a pályákon egyre növekvő agresszivitás ellen.

A Superport 300-as világbajnokság múlt hétvégi, jerezi fordulóján a 15 éves Dean Berta Vinales (Maverick Vinales unokatestvére) egy több versenyzőt érintő balesetben meghalt. Ő a harmadik fiatal idén, aki világbajnoki futamon halt meg, a 14 éves Hugo Millan júliusi és a Moto3-as Jason Dupasquier májusi halála után - idézi fel a motorsport.com.

Ez vitát váltott ki a motorversenyzők körében arról, hogyan lehetne javítani a junior kategóriák biztonságán, hogy az ilyen halálos balesetek ne fordulhassanak elő többé. Valentino Rossi úgy gondolja, hogy a sárga zászlós szabályokat jobban be kell tartatni a fiatalok számára, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy valamit tenni kell az agresszió szintjének csökkentése érdekében.

„Ami Jerezben történt, az egy óriási katasztrófa, ráadásul idén már harmadjára vesztünk el egy nagyon fiatal versenyzőt. Szerintem az a legfőbb probléma, hogy ha valaki bukik, akkor óriási veszélyt jelentenek rá a többiek - mondta Rossi.

„Ez a helyzet a Supersport 300 versenyeken is, mert sok versenyző van és mindenki nagyon közel van egymáshoz. Tehát nagyon nagy a kockázata annak, hogy ez megtörténik. Amit tehetünk, először is az, hogy több tiszteletet követelünk a versenyzőktől a sárga zászló meglengetésekor” – folytatta.

„Az elmúlt években mindig nagyon agresszívek voltak a versenyzők, a fiatal versenyzők is, és ha követed a versenyeket, elég ijesztő, mert mindenki a maximumnál többet ad és soha nem gondolnak arra, hogy mi történhet. Szerintem mindenkinek emlékeznie kell arra, hogy a motorversenyek nagyon veszélyesek” – tette hozzá.

motorsport.com, kép: twitter

Ezek az írások is érdekelhetnek: