by SzelesÚt 2010. márc 23.

Németh Kornél megszólal

Közleményben reagált Németh Kornél arra a hírre, hogy a német szövetség doppingolásra hivatkozva megfosztotta őt tavalyi bajnoki címétől....

Közleményben reagált Németh Kornél arra a hírre, hogy a német szövetség doppingolásra hivatkozva megfosztotta őt tavalyi bajnoki címétől. Kornél a honlapján leszögezi: orvosi tanácsra, a magas vérnyomására szedett gyógyszert, s nem volt tudomása róla, hogy az orvosság rajta van a tiltott szerek listáján.

A magyar krosszos elmondta: a 2009-es szezon elején magas vérnyomást állapítottak meg nála. A felírt gyógyszerre Kornél rákérdezett, s orvosa megerősítette, hogy sportoló létére beszedheti a metoprolol tartalmú készítményt.

Németh Kornél elismerte, hogy hibát követett el, de úgy véli, a magyar szövetség három hónapos eltiltásával már megbűnhődött. Megerősítette, hogy ugyan a szándékos doppingolás vádja alól felmentették, német bajnoki címétől most mégis megfosztották.

Kori elnézést kér minden hűséges rajongójától, és leszögezi, nagyon sajnálja, hogy egy ilyen hiba miatt elvesztette bajnoki címét. Megjegyzi ugyanakkor, hogy az ellene indított rágalomkampánynak  köszönhetően nem talált magának csapatot Európában. (Mint azt már műsorunknak elmondta, idén a kanadai bajnokságban versenyez majd.)

Ezek az írások is érdekelhetnek: