by SzelesÚt 2009. okt 18.

Németh Balázs egy hellyel csúszott le a pontszerzésről a rövidített futamon

Hat körrel a verseny vége előtt intették le a Phillip Island-i futamot, mert két nagy baleset is történt a pályán. Roberto Locatelli például...

Hat körrel a verseny vége előtt intették le a Phillip Island-i futamot, mert két nagy baleset is történt a pályán. Roberto Locatelli például akkorát bukott, hogy az esés után jó ideig a pályán feküdt motorjával. A dobogó legfelső fokára végül Marco Simoncelli állhatott fel, aki így életben tartotta világbajnoki reményeit. A címvédő két futammal a pontvadászat vége előtt 12 pontra megközelítette a listavezető Aojama Hirosit, aki Ausztráliában csak a hetedik helyet szerezte meg. Alvaro Butistának azonban elszállni látszanak a reményei, hiszen csak a 10. lett.

A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs Portugáliához hasonlóan Ausztráliában is egy hellyel maradt le a pontszerzésről. A fiatal tehetség kicsit csalódott, hogy megint csak egy hajszál választotta el a 15. helytől, de bízik benne, hogy Malajziában másként lesz. Németh Balázs úgy érezte, elég jól kapta el a rajtot a vasárnapi versenyen, egy ideig el tudott menni az előtte haladó bollyal, de aztán leszakadt róluk, majd a mögötte haladók is beérték, így arra kellett figyelnie, nehogy megelőzzék. Mivel egy hét múlva már Malajziába utazik a MotoGP mezőnye, ezért Németh Balázsék szerdáig Ausztráliában maradnak, majd egyenesen Malajzia felé veszik az irányt.

Németh Balázs nyilatkozata: „A rajtom egész jól sikerült, próbáltam elmenni az előttem haladó bollyal, ami egy ideig sikerült is, de aztán leszakadtam, és a mögöttem haladók is beértek. A versenyt hat körrel a vége előtt leintették, mert két nagy baleset is történt. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem jött össze a pontszerzés, ezért Malajziában már az első edzésen megpróbálok rátapadni a mezőny első felére. Szerdáig még Ausztráliában maradunk, majd egyenesen Malajzia felé vesszük az irányt, ahol remélem több szerencsém lesz."

A 125-ösök Phillip Island-i versenyén Julian Simon szoros küzdelemben szerezte meg az ausztráliai diadalt és egyben a világbajnoki címet is. A második helyen a hősiesen harcoló Bradley Smith végzett.

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR