by SzelesÚt 2009. júl 31.

Németh Balázs Brnóra készül

Nagyon várom már a brnói futamot - mondja a Balatonring Team magyar versenyzője. - Minden évben rengeteg magyar szurkoló jön el Csehországba, és...

Nagyon várom már a brnói futamot - mondja a Balatonring Team magyar versenyzője. - Minden évben rengeteg magyar szurkoló jön el Csehországba, és remélem idén is kifeszítenek egy hatalmas magyar zászlót a szektoruknál. Nagy örömmel tölt el, hogy előttük versenyezhetek. Sajnos idén még nem lesz verseny Magyarországon, úgyhogy a Balatonring megépüléséig a cseh futamot kell a "hazai" nagydíjunknak tekinteni.

- Milyen Gábor nyomdokaiba lépni?

- Nehéz. Gábor egy nagyon tehetséges versenyző, aki nagyon jó munkát végzett. Próbálom folytatni a munkáját, de ez nagyon nehéz, mert életemben először ülök kétütemű motoron. Korábban négyüteműekkel versenyeztem, egy 600 és egy 1000 köbcentissel. Amikor Gábor megnyerte a világbajnokságot a média felkapta a sportágat, ami nagyon sokat segített a magyar versenyzőknek. Az ő példáját szeretném követni, és majd egyszer én is a MotoGP-ben szeretnék versenyezni.

- Nehéz volt hozzászokni a 250-es Apriliához?

- Ezeket a motorokat más fordulatszámon kell használni, ez az első, amihez hozzá kellett szoknom. A pályán pedig más fékezési pontokat kell találnod, és máshogy kell fékezni is. A kanyarokba gyorsabban kell megérkezned, és ehhez is hozzá kell szoknia az embernek. Már egész jól hozzászoktam a motorhoz, amikor eltört a kezem, ami kicsit visszavetett. Nem jött jókor ez a sérülés. Sok terápián vettem részt, reméljük már nem lesz vele semmi baj.

- A csapat mennyire segített , hogy megszokd az új motort?

- Remek az Aspar csapattal dolgozni, nagyon profik, és mindenben nagyon segítőkészek. A motor felkészítése, és a vezetési stílusom kialakítása csak egy kis része az egésznek. Nagyon boldog vagyok, hogy náluk versenyezhetek.

- Hány pályát kellett megtanulnod?

- A legtöbb pályán még nem jártam, de Doningtonban és Brnóban már igen, úgyhogy ez egy újabb ok, amiért már nagyon várom a Cseh Nagydíjat. Remélem jó eredményt fogok elérni ott, de a szezon hátralévő részét is szem előtt kell tartanom, és sokat kell még fejlődnöm.

- Milyen célokat tűztél ki magadnak?

- A legjobbamat próbálom nyújtani, és pontokat akarok gyűjteni - ez a cél. Szeretem a brnói pályát, és biztos vagyok benne, hogy a közönség is segíteni fog, mert remek atmoszférát teremtenek.  

Ezek az írások is érdekelhetnek: