by SzelesÚt 2011. dec 14.

Megint csajos lesz a GP

Hosszú idő után ismét lesz női versenyző a Moto GP-ben: A spanyol Elena Rosell jövőre egész szezonra szóló szerződést kapott a Moto...

Hosszú idő után ismét lesz női versenyző a Moto GP-ben: A spanyol Elena Rosell jövőre egész szezonra szóló szerződést kapott a Moto 2-ben.

Régen volt már, hogy főállású női versenyzőt köszönthettünk a MotoGP-ben. Egészen Katja Poensgenig kell visszaemlékeznünk, aki 2001-ben és 2003-ban is a 250-es kategóriában hajtott. Elena Rosellnek idén már volt pár szabadkártyás beugrása, ám ez semmi ahhoz képest, hogy jövőre a teljes szezont a Moto2-ben tölti.

A spanyol lánynak Aspar Martinez biztosított lehetőséget idén három ízben is, ám a szerződést most mégsem tőle kapta, hanem a katari illetőségű QMMF csapattól, ahol Al Naimit váltja majd, és Ricky Cardus csapattársa lesz.

A dolog több szempontból is érdekes, hiszen az arab ország nem csak a hétköznapokban kezeli másképp a nőket, de például eddig az olimpiára sem nevezhettek hölgyek a térségből. Ehhez képest most lesz egy állandó versenyzőjük világszinten, igaz nem arab, hanem spanyol nemzetiségű.

Elenának először Katja Poensgen sikereit kell megcéloznia, azaz begyűjteni első világbajnoki pontjait. Aztán, ha sikeresnek bizonyul, akkor eredhet majd híres elődei nyomába: Taru Riine finn és Tomoko Igata japán hölgy versenyzők egyaránt 25 pontot tudtak összegyűjteni karrierjük során a 125 köbcentisek közt, 1989-ben illetve 1995-ben.

forrás: Vroom, youtube

 

Ezek az írások is érdekelhetnek: