by 2020. okt 19.

McGregorék újra úton

A két, nagysikerű „hosszú motorozás” után újabb kalandba vágott Ewan McGregor és Charley Boorman: a páros 13 országon keresztül elektromos Harley-Davidsonokkal járja végig az amerikai kontinenst Argentína legdélibb pontjától Los Angelesig. A kalandok már láthatóak az Apple TV+-on.

Talán nem mindenki tudja, hogy a Star Warsban Obi-Wan Kenobit alakító Ewan McGregor nagy motoros. Barátjával, Charlie Boormannel közösen hatalmas túrákat tettek meg a kétezres évek elején. 2004-ben került adásba a Sky One műsorán a Long Way Round című műsoruk, melyben Londonból robogtak el New Yorkig, az általuk megtett 31 ezer kilométer alatt Európát, Ázsiát és az USA-t járták be. 12 országon keresztül vette egy apró stáb kettejük minden lépését. A duó újabb kalandját már a BBC Two mutatta be, a Long Way Downban lefelé haladtak a térképen, nem keresztbe, ekkor 18 országot szeltek át, egészen Afrikáig.

Ewan McGregor mostanra az 50-hez közelít, míg Boorman jócskán átlépte már ezt az életkort. A két férfinak azonban nagyon hiányzott az, hogy közösen éljenek át valami lehetetlent, ezért jött az ötlet, hogy újabb túrát szervezzenek. Charlie súlyos motorbalesete után McGregor megkeresi őt, és hosszú szünet után felélesztik barátságukat. Nem lesz azonban könnyű, Boorman egyik lábára sánta maradt, nem is fiatal már, gyengélkedése miatt pedig nagy lutri közös útra indulni vele. A Long Way Up című új dokureality különlegessége, hogy a környezettudatosság jegyében ezúttal elektromos motorokkal mennek kirándulni. A produkcióban Argentína legdélebbi pontjához utaznak McGregorék, ahonnan fölfelé haladnak a térképen, a cél nagyjából 90 nap alatt elérni Los Angelest.

A 10 részes Long Way Up az Apple TV+-ra érkezett meg szeptember 18-án, az epizódok heti jelleggel kerülnek fel az online videotárra, jelenleg a 8. résznél tart a nagy kaland. A Harley-Davidson két prototípust ajánlott fel a produkciónak. Ezek a gépek alapból maximum 75 mérföldet, azaz 120 kilométert képesek megtenni egy töltéssel, ezt kicsit felturbózták és minden terepre felkészítették. Egy másik, kifejezetten elektromos gépjárműkre szakosodott cég, a Rivian pedig két autót ajándékozott a Long Way Up stábjának, ezekkel megy majd a kíséret, illetve azt is vállatják, hogy rekordidő alatt mobil töltőállomásokat helyeznek ki azon az úton, amit a Star Wars csillaga és barátja beterveztek.

A produkció az Apple TV+-on elérhető, akit pedig az előzmények is érdekelnek, a streaming szolgáltató a korábbi műsorokat, azaz a Long Way Roundot és a Long Way Downt is elérhetővé tette a nézők számára.

Forrás: Blikk

Ezek az írások is érdekelhetnek: