by -bicajos- 2020. nov 03.

Már elérhető az e-bringa pályázat

Már elérhető és hamarosan indul az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató, 1 milliárd forint keretösszegű pályázat. Az első pályázási időszak november 23-tól 27-ig tart, ezt követően havi rendszerességgel nyújthatók be a jelentkezések 2021. október 29-ig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.

A támogatás a jármű árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében maximum 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. A pályázat során magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz. Elsősorban a munkába járást szeretnék segíteni, ezért munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentum csatolása is szükséges.

A kormány az érdeklődők által leginkább elérhető árú kerékpárok vásárlását kívánja támogatni, ezért a piaci árak figyelembe vétele alapján a nyomatékszenzoros járművek árkorlátja 900 ezer forint, a pedálszenzoros járműveké 400 ezer forint. A kerékpároknak megadott műszaki, környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük. A beszerzés a regisztrált kereskedőknél történhet. Ezek, valamint a pályázat műszaki követelményeinek megfelelő kerékpárok tájékoztató jellegű listáját az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság oldalán lehet  lehet majd megtalálni.

 

 

Ezek az írások is érdekelhetnek: