by 2022. máj 16.

Magyar himnusz szólt Le Mans-ban

Magyar sikereket hozott a Dorna Road To MotoGP utánpótlás-sorozata. A Northen Talent Cup a MotoGP francia fordulójával egy időben vette kezdetét Le Mans-ban.

A két futamon a Fairium Next Generation Riders Team két pilótája, Rossi Attila Moor és az olasz Matteo Masili (Titino46) is rajthoz állt. A szabadedzéseken Rossi Moor, a holland Loris Venemannal, és a német Dustin Schneiderrel motorozták a legjobb köridőket. A második szabadedzésen a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája Matteo Masili hozta a legjobb köridőt. Az időmérőt, azonban már Rossi Moor nyerte Veneman és Schneider előtt. Titino a 6. helyen végzett, azonban a egy boksz utcai gyorshajtás miatt kapott büntetés a 9. helyre minősítette az olasz újonc versenyzőt.

A szombati versenyen másodpercenként változott az élboly. Rossi Moor Venemannal és a belga Noa Cuypersszel csatázott. A magyar fiú végül pályacsúccsal az 1. helyen végzett. Igazi meglepetést Rossi csapattársa Titino okozta, aki egyre jobb köridővel a 3. helyet szerezte meg.

A vasárnap is nagyon izgalmasra sikerült. Titino büntetése erre a versenyre már nem volt érvényes, és így a kvalifikáción megszerzett 6. helyről rajtolhatott. Rossi rajtja nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, de végig az élbolyban haladt Venemannal, Schneiderrel, Titinóval, Cuypers-szel, Varga Tibivel, Farkas Kevinnel, és a svájci Phommarával. 

Csakúgy, mint szombaton, a vasárnapi versenyen is az utolsó kanyarban dőlt el a pódium sorsa. Rossi az utolsó előtti kanyarban átvette a vezetést, de az utolsóban Farkas Kevin egy merész manőverrel átvette a vezetést, miközben Rossi pályaelhagyásra kényszerült. Rossit végül a legjobb köridővel és körrekorddal második helyen intették le Veneman előtt, azonban a pályaelhagyás miatt a harmadik helyre minősítették vissza.

A pontversenyben Rossi Moor az 1. helyen szerepel, Matteo Masili a hétvége után a 4.

Ezek az írások is érdekelhetnek: