by -sportos- 2022. jún 20.

Kettős magyar siker mindkét nap a Sachsenringen

Magyar himnusz szólt mindkét napon a Northen Talent Cup Moto GP-vel egy helyszínen megrendezett hétvégi futamán. Rossi Moor és Farkas Kevin igazságosan osztották el egymás között a győzelmeket.

A szombati verseny a késői kezdés ellenére 32 fokos melegben zajlott. Rossi a 3. helyről nagyon jól kapta el a rajtot, és Farkas Kevinnel szinte végig csatázták a versenyt. Az élen ezúttal is percről percre változott a felállás. Rossi és Kevin csatájába néha Valentino Herrlich is beleszólt, de volt, hogy Varga Tibi kergette a két magyart. Az utolsó körben Farkas, Rossi, Schneider és Varga Tibi volt a sorrend. A kockás zászlónál a sorrend:
Rossi Moor
Farkas Kevin
Varga Tibi
Azonban sajnos Varga Tibit pályaelhagyás miatt egy hellyel visszaminősítették, így a harmadik helyen hivatalosan Dustin Schneider végzett. Matteo Masili a 11. helyről rajtolva biztosan motorozta végig a versenyt és a 10. helyen végzett.
A verseny itt nézhető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=sH9X2ijuLdg

Vasárnap még melegebb volt, 34 fokot mutatott a hőmérő. A rajt Rossi számára nem sikerült így az első körben a 6. helyen motorozott. Vincze Martin is állt az élen, majd ismét Rossi Moor, Farkas Kevin és Herrlich, voltak elöl. Az utolsó körig hatalmas csata volt az elsőségért, végül először Rossi Moort, aztán Farkas Kevint majd Lenoxx PHOMMARA t intették le. Rossit azonban, ahogy előző nap Varga Tibit, pályaelhagyás miatt egy hellyel visszasorolták, így végül Tibié lett a futamgyőzelem. Rossi amúgy mindkét versenyen az egyetlen versenyző volt, aki 1:33 alatt hozta a köridőket.

A verseny visszanézhető:
https://www.youtube.com/watch?v=Gll-2oVAGE4&t=252s

 

Ezek az írások is érdekelhetnek: