by 2021. nov 05.

Kakuszi Ádám: 2022-ben folytatódik a tanulás

Túl van az első hatszázas idényén Kakuszi Ádám: a H-Moto Team-MWPerformance fiatal versenyzője folyamatosan javulva az új kategóriájában aFőnix Kupában és a magyar bajnokság utolsó versenyén már a dobogóra isfelállhatott. Tervei szerint 2022-ben szeretne előrébb lépni a 600-as mezőnyben, és abban bízik, hogy a leggyengébb láncszemének tartott kigyorsításokban képes lesz jelentősen javítani.

Idén nemcsak kategóriát váltott Kakuszi Ádám – 2021-ben már a 600-asok között indult –, de egyre eredményesebben is szerepel, holott ez az esztendő tanulóév a fiatal motoros számára. A Magyar Bajnokság utolsó futamán, a Slovakiaringen már felállhatott a dobogóra, míg ebben a szezonban, a pályafutása során először tudott 2 percen belüli köridőt (1.56.3) teljesíteni a Hungaroringen, valamint a Pannoniringen is megfutotta pályafutása legjobb körét (2.00.4). Amennyiben ezt a formáját 2022-ben is tudná állandósítani, akkor igencsak bíztató jövő elé nézhet a H-Moto Team-MW Performance versenyzője, és az idei eredményei alapján jövőre már komolyan számolni kell vele a hatszázasok között.

Ádám nem titkolja, van még bőven tanulnivalója, de úgy érzi, kifejezetten jó döntést hoztak, amikor a kategóriaváltás mellett döntöttek az év elején.

„Nagyon vártam már, hogy végre dobogóra állhassak a hatszázasok között egy bajnoki futamot követően. Mindez fantasztikus érzés, amit jövőre többször is át szeretnék élni. Úgy érzem, remek munkát végeztünk egész évben a motor beállításaival is, és sokkal élvezhetőbb számomra a hatszázas gép. Mivel ez volt
az első évem ebben a kategóriában, így nem volt teher a vállamon,eredménykényszer nélkül motorozhattam. Sikerült a motorral az év utolsó részére teljesen összeszoknom, és önmagamhoz képest folyamatosan javulnom. Jövőre is a hatszázasok között versenyzek a magyar bajnokságban, és elsősorban a kigyorsításaimon kell javítanom, mert idén ez volt a leggyengébb pontom. Bízom abban, hogy sokat tudok majd tesztelni, és így a beállítások terén is képes legyek előre lépni. Elégedett vagyok az idei évemmel, most jön egy kis pihenés, aztán elkezdjük a felkészülést a 2022-es idényre” – árulta el Kakuszi Ádám.

Ezek az írások is érdekelhetnek: