by -sportos- 2021. márc 11.

Izgalmas de biztonságos pálya épül Hajdúnánáson

"Izgalmas, de biztonságos" versenyeket lehet majd rendezni a Hajdúnánás mellett épülő gyorsaságimotoros versenypályán - mondta Weingartner Balázs az M4 Sporton. A Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) elnök-vezérigazgatója emlékeztetett rá, a hajdúnánási pálya Carmelo Ezpeleta, a Dorna vezetője szerint is a "világ egyik legkarakteresebb" pályája lesz majd.

A múlt csötörtökön aáírt szerződés értelmében Magyarország 2023-tól 10 éven át rendezhet majd MotoGP-futamokat Hajdúnánáson. - A Dornának természetesen nagyon szigorú előírásai vannak az építésre és a létesítményre vonatkozóan, ezeket mind figyelembe kellett venni a tervpályázat kiírásakor - mondta Weingartner, hozzátéve, hogy várhatóan jövő pénteken ki tudják hirdetni a tervpályázat eredményét, és azt szeretnék, ha idén ősszel a földmunka már elkezdődhetne a területen, ahol a magasépítési munkálatokat jövő tavaszra-nyárra tervezik.

- A MotoGP Magyarországra hozatalának gondolata már régi, volt sikertelen próbálkozás a 2000-es évek végén, de most Talmácsi Gábor világbajnokunk segítségével és közbenjárásával 2018-ban újra felvetődött ennek a lehetősége - nyilatkozta az elnök-vezérigazgató. (Talmácsi Gáborral a Széles Út hétfőn készített interjút).

- Egy kelet-közép-európai centrumpálya gondolatából született meg ez a Miskolc-Debrecen-Nyíregyháza hármas által határolt terület, amelyen fontosnak érezzük a régiófejlesztést, ehhez egy ilyen pálya jelentős mértékben hozzá tud járulni, a koronaékszer pedig természetesen a minden évben sorra kerülő világbajnoki futam lesz - tette hozzá Weingartner Balázs.

Ezek az írások is érdekelhetnek: