by AMTS 2023. márc 10.

Hatvannal, Egerrel és Kápolnával közösen mutatkozik be a Harley az AMTS-en

Az AMTS történetében először vesz részt a kiállításon önálló stranddal a legendás Harley-Davidson, amely éppen idén ünnepli alapításának 120-adik születésnapját. Hankó Ákos a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa elmondta: nagyon várják a találkozást a közönséggel, hiszen a Harley egy olyan életérzés, amely nemcsak a márka exkluzív modelljeinek a tulajdonosait, de rajtuk kívül is sokakat megérint.

Hankó Ákos hozzátette: a 120 éves jubileumi kollekció nem csak motorokból, de női és férfi, utcai és motoros ruha kollekciókból, valamint kiegészítőkből áll, ami mindenkinek jól áll.

"Természetesen elhozzuk idei újdonságainkat és standunkon bemutatkozik az Open Road Tour idei programja, amelynek keretében - visszatérve a Harley legszebb hagyományaihoz - közös motorozásra, kalandokra, és bulizásra invitálják a motorozás szerelmeseit, függetlenül attól, milyen típusú gépet hajtanak."

Az AMTS Harley-Davidson standján a motorok és a kiegészítők mellett bemutatkozik több olyan település, amelyet útba ejt idén a Harley-Davidson Open Road Tour.

Horváth Richárd Hatvan város gépész végzettségű polgármestere a kiállítást és a Harley-sok Hatvanba érkezését is nagyon várja.

- Múlt évben úgy érzem nagyon jól összebarátkozott Hatvan és a Harley-s közösség, hiszen idén már másodszor lesz városunk az egyik megállóhelye a túrának - fogalmazott az aktív motoros polgármester, aki hozzátette: megújult, megszépült belvárossal, a hatvani veterános közösség jóvoltából pedig egy különleges veterán kiállítással várják a túrázó motorosokat - és persze a helybélieket is. Horváth Richárd azt is elárulta: Hatvantól Egerig ő maga és több hatvani is csatlakoznak majd az Open Road Tour-hoz, igaz nem Harley-kkal, hanem saját kezüleg felújított MZ-kkel, Jawakkal, Pannoniákkal.

- Azt tervezem, hogy végig kint leszek az AMTS-en, hogy Minczér Gábor alpolgámesterrel és Kovács Attila fertálymesterrel, akik maguk is motorosok, személyesen népszerűsítsem csodálatos városunkat - fogalmazott Mirkóczki Ádám Eger polgármestere, aki biztos abban, hogy mindazok, akik 2022-ben részt vettek a Harley-Davidson Open Road Tour-on, bizonyosan nem felejtik el azt az estét, amikor egriek ezreivel óriásit buliztak a Dobó téren."

Mirkóczki Ádám elmondta: Eger városa kifejezetten ambicinálja, hogy a hazai és nemzetközi minőségi motoros turizmus egyik fontos állomása legyen, hiszen a tapasztalatok szerint "a motoros turisták nagyszerű, összetartó közösség, akik igényesek, és szívesen költenek minőségi szolgáltatásokért közös kirándulásaik során."

Kis falu, nagyszerű emberekkel - lényegében így foglalták össze a Harley-sok a 3-as út menti Kápolna községben töltött idő alatt szerzett tapasztalataikat, hiszen a falu iskolásai például egy saját készítésű Harley zászlóval, és nagyszerű zenével várták a motorosokat, akik meglátogatták a településen működő állatmenhelyet, a Macskaárvaházat is, ahová adományokat vittek, és ahol fákat is ültettek.

- Idén is vendégül látjuk a Harley-sokat - fogalmazott Szalóki Péter Kápolna alpolgármestere, aki  elmondta: a helyi Macskaárvaház mellett idén a település másik ismert civilszervezete, a MEGÉRTE, vagyis Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület is várja a motorosokat, akik közel száz éves traktorokat, stabilmotorokat és más veterán járműveket nézegethetnek majd testközelből.

A Harley-Davidson Open Road Tour fővédnöke, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, aki a túra egri állomásán köszönti majd a hazai és külföldi motorosokat.

A Harley-Davidson az idei Automobil és Tuning Show "G" pavilonjának 1. standján, március 17-19. között a Hungexpón található meg.

Ezek az írások is érdekelhetnek: