by SzelesÚt 2010. márc 22.

Fokozott ellenőrzés

Fokozottan ellenőrzik ettől a héttől a motorosokat és a kerékpárosokat. Ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság osztályvezetője jelentette be a...

Fokozottan ellenőrzik ettől a héttől a motorosokat és a kerékpárosokat. Ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság osztályvezetője jelentette be a Budapest Motorfesztiválon. Szécsi Tibor őrnagy az MTI-nek elmondta: rá kell kényszeríteni a motorosokat és a kerékpárosokat a KRESZ szabályainak betartására.

A tavasz beköszöntével egyre több motoros és kerékpáros jelenik meg a forgalomban, ezért a rendőrség fokozott közúti ellenőrzésekkel és baleset-megelőzési programokkal készül, felhívva a figyelmet arra, hogy a kétkerekű közlekedők mind okozói, mind pedig részesei lehetnek a közúti baleseteknek - mondta az őrnagy.

Budapesten tavaly 608 közúti balesetnek voltak részesei motorosok, közülük heten haltak meg, és majdnem kétszázan súlyosan megsérültek. Az idei év első két és fél hónapjában már két motoros vesztette életét. A gyorshajtás, a követési távolság és a kanyarodási szabályok be nem tartása, valamint a tilos jelzésen való áthaladás okozza a legtöbb balesetet.

A motorosokat és a kerékpárosokat rá kell kényszeríteni a KRESZ szabályainak betartására, amelyek január elsejével jelentősen módosultak. A változtatások a rendőrség honlapjáról is letölthetők. A hétvégétől, az országos közbiztonsági hálóprogram keretében egyszerre huszonöt-harminc motoros rendőr járja a főváros útjait, és fokozottan ellenőrzik a motorosokat és a kerékpárosokat. Szombaton több olyan motoros ellen indítottak eljárást, akik bukósisak nélkül, vagy ittasan vezettek.

Ezek az írások is érdekelhetnek: