by -sportos- 2021. nov 22.

Első magyarként a MOTO3 Junior Világbajnokságon

Az olasz Gazzola Racing Team meghívásának örömmel eleget téve ezen a hétvégén Rossi Moor a CIV Repsol Moto3 Junior Világbajnokságának utolsó futamán helyettesíthette a távozó Marcos Ruda versenyzőt.

A csütörtök és a péntek a szabadedzésekről szólt. Rossi csütörtökön ült fel először a KTM RC250GP motorra. Ez idő alatt a motor minél jobb beállítása volt a cél, valamint az, hogy Rossi minél előbb hozzászokjon az új motorhoz, és minél nagyobb rutint szerezzen a pályán. 

A szombati első időmérőt vizes pályán kellett teljesíteni, ami az új motorhoz való hosszászokást jóval megnehezítette. Ennek ellenére Rossi a 23. legjobb időt motorozta, ami kiváló teljesítmény ezen körülmények figyelembevételével. A második időmérőn is a vizes csúszós pályán próbálta a legjobbat kihozni, de sajnos egy high side miatt elesett. A motort sikerült felállítani és bevinni a boxba, amit egy gyors szereléssel összeraktak, így még 2 gyors körre sikerült kimenni és a 27. helyet sikerült megszereznie, így ebből a pozícióból vághatott neki a vasárnapi versenyeknek.

A vasárnap gyönyörű idővel indult, ami végig kitartott a versenyek alatt. Az első versenyen sajnos egy technikai hiba miatt nem tudott elindulni a 14 éves pilóta. A délutáni verseny rajtját Rossi nagyon jól elkapta. A motor jó beállítása ellenére a motorblokk túlmelegedése miatt az egyenesekben nem volt elég gyors, így a többiek 100 métereket vertek Rossira. Az egész versenyt ezzel a problémával végigmotorozva így is a 22. helyen végzett.

- Nagyon nagy lehetőség és megtiszteltetés volt 14 évesen ezen a versenyen részt venni - mondta Rossi a verseny után. - Köszönjük a Gazzola Racing Team-nek a lehetőséget, valamint a Fairium Kft-nek és az Insertus Kft-nek a támogatását, hogy eljuthattunk ideáig.

2022-ben a Fairium Next Generation Riders Team programja a Northern Talent Cup-ban való részvétel, miután jövőre a CIV Repsol Moto3 Junior VB-n csak azért nem fog tudni Rossi Moor versenyezni, mert az idén hozott szabályok értelmében jövőre csak a 15 életévüket betöltött versenyzők vehetnek részt.

Ezek az írások is érdekelhetnek: