by - szelesut - 2022. ápr 17.

Elindult az elektromos rásegítésű kerékpárok pályázata a HUMDÁ-nál

Elindult az az összesen egymilliárd forintos keretösszegű pályázat, amellyel akár 10 000 elektromos rásegítésű kerékpár, azaz pedelec is beszerezhető. A pályázat beadásához nem szükséges munkáltatói igazolás, így jóval többen igényelhetnek támogatást, például kismamák, nyugdíjasok és egyetemisták is.

A magyarországi lakóhellyel és magyar adóazonosító jellel rendelkezők legfeljebb egy pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt pedelec kerékpár utófinanszírozott támogatására pályázhatnak.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére 2023. április 14-ig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig folyamatosan lehet pályázni. Csak olyan kerékpárra jár támogatás, amelyet a programba regisztrált kereskedőktől vásároltak és amelynek a konkrét modellje szerepel a pályázható kerékpárok listáján.

Az elektromobilitas.humda.hu/pedelec2022/ oldalon keresztül ügyfélkapus hitelesítést követően lehet beadni az igénylést az utófinanszírozásra, az űrlapot a pályázatkezelő rendszeren keresztül kell kitölteni.

Ezek az írások is érdekelhetnek: