by -sportos- 2021. dec 15.

Eddigi csapatával folytatja a Supersportban Sebestyén Peti

Eddigi csapatával, az olasz Evan Bros-szal, és Yamahán folytatja a következő évben Sebestyén Péter. Mint az a HUMDA évzáró sajtótájékoztatóján megtudtuk, a Supersport Világbajnokságon induló Sebestyén Peti ott folytatja a következő évet, ahol az ideit most ősszel abbahagyta: a topcsapatnak számító Evan Bros-nál.

A csapat ismét Yamahákkal fog versenyezni, ami azért hír már önmagában is, mert jövőre teljesen megváltozik ez a kategória. Az eddig 600 cm3-es Supersport kiirásba ugyanis 2022-től beengedik a háromhengeres Triumphokat és a kéthengeres Ducatikat sokkal nagyobb köbcentivel: a Ducati 950-es, a Triumph 750-es motorokat indít a bajnokságban.

Egyelőre a szabályrendszer sincs kész, hogy milyen megoldásokkal fogják majd vissza a nagyköbcentis motorokat. Nyilvánvalóan mindez eléggé megkavarja  a lapokat, egyelőre Peti sem tudja, mire lehet számítani, és hova sorolja be magát a Yamahán. Mindenesetre bíztató, hogy a csapat úgy gondolta, hogy továbbra is a 600-as Yamaha lesz a referencia.

A HUMDA tehetségprogram előfutára volt egyébként a Sebestyén Péterrel való együttműködés, és a versenyző jól teljesített a Supersport 2021-es idényében.

"Az idei csonka szezonomban is rengeteget tanultam és minden nehézség és tapasztalat csak erősebb versenyzővé tett, így magabiztosan tekintek a jövőbe. Célom továbbra is az, hogy fejlődjek és bejussak a legjobbak közé a Superbike világbajnokságon" – nyilatkozta Peti.

A magyar pilóta 17 futamon indult idén, szinte az összes versenyen pontszerző helyen zárt, legtöbbször a TOP10-ben és karrierje legjobb, 5. helyezését is sikerült megszereznie a Supersport-világbajnokságon.

Ezek az írások is érdekelhetnek: