by -sportos- 2021. jan 05.

Dakar - A vizes benzin miatt lett rövid Short versenye

Kénytelen volt feladni a Dakart a második szakaszon Andrew Short. Az egykori amerikai supercross sztár Yamahája röviddel a második tankolás után hirtelen leállt. Mivel a tankban nagy mennyiségű vizet találtak, a csapat panaszt nyújtott be, de kérésüket alutasították.

Vizet találtak Yamahás csapattársa, Franco Caimi tankjában is, amikor a szakasz végén leengedték az üzemanyagot, az argentin azonban szerencsére be tudta fejezni a futamot. A csapat megtisztította a többi versenyző motorjának tartályát és kicserélték a még versenyben lévő négy másik motor üzemanyag-szivattyúit is.

Mivel a szennyezett üzemanyagot a szervezők szállították, a Monster Energy Yamaha Rally Team kérelmet nyújtott be a FIM-hez hogy engedélyezze Short számára a keddi nap folytatását a második ellenőrző pont utáni szakasz eredményeinek befagyasztásával, de ezt a kérést elutasították.

Szomorú és csalódott vagyok – mondta Alexandre Kowalski, a csapat menedzsere. -  Andrew sok időt és energiát fordított a felkészülésre és mi nagy reményeket fűztünk hozzá, hogy az élen végez majd - tette hozzá.

Ezek az írások is érdekelhetnek: