by -sportos- 2021. okt 14.

Argentínában versenyez hétvégén Sebestyén Peti és a Supersport VB mezőnye

Elérkezett az év első tengerentúli versenye a Superbike-világbajnokság számára. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti további előrelépésre számít az erős, portimaoi szereplése után.

A san juan-i pálya 2018-ban került be először a versenynaptárba, aztán 2020-ban sajnos a vírushelyzet miatt nem tudták megrendezni. Sebestyén Peti 2018-ban és 2019-ben is jól szerepelt az argentin pályán, még a PTR Honda színeiben. Portimaoban nem feltételen a 9. helyezés, de az élmezőnyhöz való közelebb kerülés adott nagy löketet a VB egyetlen magyar szereplőjének.

Szeretem ezt a pályát és igyekszem majd kihasználni a pályaismeretemet, viszont biztos vagyok benne, hogy mivel 2 éve nem volt itt verseny, trükkösek lesznek a körülmények. Egyértelműen az a cél, hogy a Superpole-on sikerüljön az első három sorba kvalifikálni, hiszen a versenytempó már biztató volt az elmúlt hétvégék során, de fontos, hogy megfelelő rajtpozíciót szerezzek.”- mondta el a HUMDA pilótája.

Az argentín hétvége pénteken kezdődik, ám az időeltolódás miatt, rendhagyóan, nap végi időpontokban lesznek majd az edzések és versenyek. A fordulót az Arena4.hu-n lehet majd követni.

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Péntek:

  1. Szabadedzés: 16:25 – 17:10
  2. Szabadedzés: 21:00 -21:45

Live Timing: www.worldsbk.com

Szombat: 

Időmérő edzés: 16:25 – 16.45     Aréna4.hu    Ingyenes élő stream

I. Futam 18:30                          Aréna4.hu     Ingyenes élő stream

Vasárnap:

II. Futam 18:30                         Aréna4.hu     Ingyenes élő stream

Ezek az írások is érdekelhetnek: