by SzelesÚt 2011. jún 20.

Veteránok Mindszenten

A Tisza-parti Mindszent harmadszor adott otthont a Veterán autó- és motortalálkozónak. A helyi veteránosok kiváló munkájának köszönhetően...

A Tisza-parti Mindszent harmadszor adott otthont a Veterán autó- és motortalálkozónak. A helyi veteránosok kiváló munkájának köszönhetően a strand területén családias rendezvény jött létre.

 

Kicsiknek és nagyoknak egyáltalán volt mit nézni. Az öreg vasak működőképesen saját lábukon vagy is kerekükön jöttek el megmutatni magukat a tulajdonosok büszkeségére és a kilátogatók csodálatára.

Csatlós Lajos (Luigi) az egyik fő szervező kérdésemre elmondta, hogy 96 veterán jármű regisztrált és még sok nem veteránminősítésű jármű csatlakozott a rendezvényhez. Látható volt itt amerikai, német, angol, szovjet, olasz, autó. De motorok voltak is széles nemzetközi palettáról. Színvonalas hajómodell bemutatót nézhettünk meg a Tiszán és a szárazföldi épített akadálypályán a különféle autó modelleket tekinthettük meg versenyzés közben.

A sörös rekeszmászó verseny nagy tetszést aratott mivel a közönség is benevezhetett, és kipróbálhatta rátermettségét.  A város lakói a felvonulásban gyönyörködhettek, az utcákat több mint 100 jármű özönlötte el.

Mindenki nevében mondhatom, hogy sok látnivalóval és élménnyel lett gazdagabb, aki ezen a verőfényes napon ellátogatott a Tisza-partra. Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik segítették a mindszenti veteránosok munkáját ennek a színvonalas találkozónak a létrehozásában.
 
Bálint Alfréd

<<<Veterán csodák Hódmezővásárhelyen

Katonai MZ>>>

Ezek az írások is érdekelhetnek: