by SzelesÚt 2008. aug 31.

Várva várt győzelmek

Nemcsak jól indult, de remekül is zárult a Misano-i versenyhétvége Talmácsi Gábor számára. Mindkét pénteki és szombati edzést megnyerte, majd...

Nemcsak jól indult, de remekül is zárult a Misano-i versenyhétvége Talmácsi Gábor számára. Mindkét pénteki és szombati edzést megnyerte, majd nagyszerű versenyzéssel meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. A királykategóriában Rossi megszerezte 68. Moto GP-futamgyőzelmét, beállítva ezzel Agostini rekordját.

Talma  a pole pozícióbók kezdte a 23 körös versenyt. Jól rajtolt és már a második kanyarban elsőként fordult. Csupán egyszer esett vissza a 2. helyre, de gyorsan visszaállt az élre, hiszen ma láthatóan ő volt a leggyorsabb a pályán. Talma és Smith mögött komoly csatározások folytak, melyeknek aktív résztvevője volt többek között Corsi, Di Meglio, Bradl. Utóbbi két versenyzőnek nem sikerült befejezni a futamot, így pont nélkül maradtak, Corsi a 3. helyen ért célba.

Talmácsi futamgyőzelmével 25 pontot faragott hátrányából. Jelenleg a 3. helyen áll az összetettben, 11 ponttal lemaradva Corsitól és 39-cel Di Meglio-tól.

- Nagyon boldog vagyok, hogy a jó kezdés után a versenyen is minden rendben volt és sikerült győznöm - nyilatkozta Talma. - A nagy meleg miatt nehéz volt koncentrálni, egy pillanatra el is vesztettem a kellő figyelmet és 2-es fokozat helyett 1-sbe váltottam vissza. Megcsúsztam, de nem ijedtem meg. Tudtam, hogy gyorsabb vagyok Bradley-nél és ki kell hozzam a maximumot, hogy versenyben maradjak. A győzelemmel közelebb kerültem Di Megliohoz, 39 pontra faragtam a hátrányt. Nagyon jó beállításokat találtunk a hétvégén és biztos vagyok abban, hogy ezek jók lesznek alapnak a következő versenyekre is.

Rossi a második helyről indult a 68. győzelem felé. A rajt urán Stoner és Pedrosa mögött a harmadik helyen volt. Pedrosát lehagyva Stoner után inult, az ausztrálnak azonban három másodperces előnye volt. Egészen a 8. körig, amikor Stoner elfékezte magát, és kicsúszott, átadva ezzel Rossinak a futamgyőzelem esélyét. Miután Lorenzo képtelen volt ledolgozni hátrányát, senki által nem zavarva, az olasz végül behozta Yamaháját az 1. helyen, megszerezve ezzel idei 6. futamgyőzelmét. A világbajnoki pontversenyben már 75 pont az előnye, míg Stoner ismét pont nélkül maradt.


A 250-eseknél egy hihetetlenül fordulatos futamon Bautista nyert Takahashi és a nagyot küzdő Team Toth-os Barbera előtt.

motogphirek.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek: