by - Szelesut - 2021. jún 21.

Újra felcsendült a magyar himnusz a MotoGP helyszínén

Rossi Moor megnyerte a Northern Talent Cup Sachenring-i futamát, Farkas Kevin a 4. helyen végzett.

A Northern Talent Cup versenysorozat ezen a hétvégén Németországban Sachenringen folytatódott egyidőben a MotoGP futammal.

A komoly felkészülés után a Fairium Next Generation Riders Team pilótái nagyot mentek mind a két futamon. Miután Rossi Moor#92 megdöntötte itthon a Pannónia Ring körrekordját, élete első Sachenring-i futama nem okozhatott neki gondot. 

A szabadedzéseken még csak tanulmányozta a technikás pályát, majd az időmérőn már megszerezte a 3. helyet. Farkas Kevin#28 a jól sikerül szabadedzés ellenére az időmérőn technikai hibával küszködve szerezte meg a 15. rajtrácsot. 

A szombati verseny hihetetlen izgalmas volt. A másodpercenként változó első 5 hely volt végig jellemző a futam során. Rossi egy nagyon jó rajt után végig az élbolyban ment, hol első, hol második- harmadik helyen, végig csatázva Jakub Gurecky-vel. A csoporttól nem tudott elszakadni, és az utolsó körben elszámolta magát, így a 2. helyen végzett az izgalmas versenyben. 

Farkas Kevin a 16. helyről óriási rajttal, végig csatázva a 6. helyre ért be. Kis problémák voltak a hátsó tapadással, de tökéletesen megoldotta. 

A vasárnapi futam kicsit felhős, de meleg időben zajlott. Az élbolyban most is másodpercenként változtak a pozíciók. Rossi Moor végig az első 4 helyen motorozott az elszakadt 6-os bolyban, akik külön versenyt motoroztak. 

Ebbe a bolyba érkezett a 15. helyről ismét parádésan rajtoló Farkas Kevin, aki néhány másodpercre még a második helyet is megszerezte. Hatalmas csatában végül Rossi Moort az első, Farkas Kevint a 4. helyen intették le. Rossi a pontversenyben a 3. Kevin a 10. helyen áll. 

A 2021-es versenyszezon június 26-27-én Hollandiában Assenben folytatódik a MotoGp futamaival együtt. 

Ezek az írások is érdekelhetnek: