by - Szelesut - 2021. júl 04.

Tovább nőtt a motor-eladások száma

Míg az autók piacán stagnálás figyelhető meg, a motorkerékpár-eladások esetében folytatódik a tavalyi lendület a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint.

Az eddig várt 140 ezernél kevesebb, 126 ezer új személyautót helyezhetnek forgalomba idén a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete módosított előrelejzése szerint, vagyis a 2020-as adattal nagyjából megegyező forgalomba helyezéssel számolnak.

Az MGE azért változtatott az előrejelzésén, mert a környezetvédelmi szabványok változása miatt a személyautó meghajtás körüli kommunikáció még le nem tisztult helyzete, az ugyanerre az okra és az árfolyamra visszavezethető drágulás következtében a piac lassulása figyelhető meg. Az idei év első hat hónapjában 2461 új nagyhaszonjármű került forgalomba, júniusban pedig 116 százalékos növekedéssel 477.

A motorkerékpár piac kulcsszava 2020-ban a növekedés volt és ez 2021-ben is folytatódott. Az egyre nagyobb nagyvárosi közlekedési dugók indokolják a kétkerekű közlekedés gyorsabb fejlődését, így a motorkerékpár értékesítés növekedését. Júniusban 19 százalékkal 675-re, az első hat hónapban 17 százalékkal 2699-re nőtt a kategória forgalma az MGE szerint.

Ezek az írások is érdekelhetnek: