by SzelesÚt 2008. ápr 28.

Tömörülnek a CBF-esek

Elindult valami az interneten, valami megállíthatatlan és visszavonhatatlan. A közös szenvedély neve: motorozás; ha egy mód van rá, Honda CBF-en....

Elindult valami az interneten, valami megállíthatatlan és visszavonhatatlan. A közös szenvedély neve: motorozás; ha egy mód van rá, Honda CBF-en. Jó időtöltés, kellemes kikapcsolódás, erős csapatépítés…
Azonban az idő telt, és kevés lett csupán a világháló; elég ember, elég élmény és elég közös cél gyűlt össze ahhoz, hogy továbblépjünk, így hosszas szervezkedés, és megfelelő előkészítés után úgy döntöttünk, motoros egyesületté alakulunk.

2008. február 15-én 18 órától egy szigetszentmiklósi étterem különtermében összeült a 19 alapító tag, és megalapítottuk a Magyar Honda CBF Egyesületet. Már több, mint két hónap telt el azóta, és a szekér (motor) nem állt meg, folyamatosan halad előre. Sok ötlet, terv valósult meg, vagy vár megvalósításra. Ezek között szerepel egy kéthetente megjelenő hírlevél is.

  

Palkonya húsvétkor – 2008. március 21.-23.
Túl vagyunk az első 2008-as túrán is: az időjárás csak mérsékelten volt kegyes hozzánk, és sajnos a tavaszi influenza is megtizedelte a csapatot, de így is összejött a 16-18 fő. A keménymag bevállalta a motorozást a kiszámíthatatlan körülmények ellenére is (végül összejött 6 motor), a biztonsági játékosok pedig négy keréken érkeztek. Első este, amikor a létszám elérte a 18 főt, kezdetét vette a borozás, beszélgetés, amihez kényelmes helyet biztosított a szállás konyhája.

  

Szombaton reggeltől estig, megállás nélkül esett az eső, így maradt az autós kirándulás. Egyik célállomás Pécs, a másik Harkány volt, csapategyesítés: 17:30, a palkonyai szálláson. És jöhetett az est fő programja, vacsorával egybekötött borkóstoló. A Hárságyi Pincészet tulajdonosai szívélyesen fogadtak, színvonalas körülmények között. Miután mindenki jóllakott, és a pincészet több borát is végigkóstoltuk, ideje volt visszaindulni a fűtött szállásra, ahol karaoke esttel folytatódott a program.
Végül vasárnap reggel indult haza a társaság. Az időjárás ekkor már kegyes volt a két keréken távozókhoz.

Balaton-felvidék – 2008. április 13.

Nem lehet mindig ottalvós bulikat szervezni, gondoskodni kell rövidebb programokról is.

A tavasz második, sok embert megmozgató gurulása a Balaton partjára vezetett egy gyönyörű napsütéses vasárnapon. Találkozás 9:15-kor az M7-es autópálya 27. km-énél, az Esso kúton volt. Innen indult a csapat, ami az útközben csatlakozókkal együtt végül 13 főre duzzadt; 13 fő, 13 motor.
A Balaton-felvidéket bebarangolva, leellenőrizve Balatonakaliban a kempinget (ami a május elsejei összejövetel helyszíne lesz), megközelítően 400 km-t tett meg a Budapestről induló, és ugyanide érkező. Az út egyetlen negatív részletét egy őznek köszönhette a csapat. Egy bakonyi útszakaszon a bozótból ugrott az egyik motoros elé, aki csak nagy lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem lett nagyobb baj, bár az őz így sem élte túl a találkozást.


Nagy-Fátra, Szlovákia – 2008. április 20.

A következő nagyobb gurulás, ismét egy vasárnap, igaz, terv szerint szombat volt, de az időjárás elnapolta. Jó döntésnek bizonyult várni, mert megint napsütéses gurulásunk lehetett.
Apró malőrök után reggel fél10 után indult a csapat az M3-as kivezetőjéről. Az első célállomás Besztercebánya volt, ahol egy kellemes kis étteremben tölthettük el az ebédidőt, az ebédet magyar étlapból választva.

  

Innen jött a túra egyik izgalmas szakasza: a Besztercebánya és Turcsányfürdő közötti csaknem 35 km-es szerpentin, ahol mindenki szabad utat, tempót kapott, így kiélvezhette a döntögetéseket a kanyarokban, úgy, hogy csak magára és a saját biztonságára kellett figyelni. A másik ilyen szakasz már idehaza Visegrád és Szentendre között volt, itt azonban együtt maradt a csapat.
A szentendrei fagyizónál volt a túra vége, innen már hazafele vezetett az út.

És ami vár ránk…

Május elseje, ahogy mi ünnepeljük a munka ünnepét (2008.ápr.30.-máj.5.)

A program kezd alakulni. A létszám is: 30-31 fő. Persze nem alszik mindenki ott mind a négy éjszaka, de ki-ki a saját lehetőségei szerint csatlakozik a csapathoz.
Szerdán 18-tól a Kempingben ismerkedős, iszogatós, beszélgetős buli várható.
Csütörtökön 10:00-kor indulás a zalai dombságba, visszafelé Keszthelyen megnézzük az egyik tagunk munkahelyét, vagyis betekintünk egy tűzoltóság életébe. Ebéd a keszthelyi Mekiben lesz.
Mielőtt visszamennénk Akaliba, Keszthelytől Balatonfüredig egy érdekes, látványos motorozásra invitálunk mindenkit: megejtjük az első CBF-es felvonulásunkat. Ezen a nem túl hosszú szakaszon szeretnénk megmutatni magunkat szépen sorjában, kiélvezni, ahogy egymás után felbőgnek a motorok, ahogy a sok Honda CBF (illetve esetlegesen más kétkerekű) elfoglalja az úttestet, s minden tekintet ránk szegeződik…
Nehézség: *
Pénteken az Alpokalja lesz az úticél.
Nehézség: ***
Szombaton Szlovéniába fogunk túrázni. Érintjük Maribort, majd az 1-es főúton követjük a Dráva folyását. Dravogradig megyünk, ott átmegyünk Ausztriába és visszafelé a B69 utat ismerjük meg. Ebéd valahol útközben.
Nehézség: ***
  

(A csillagok jelentését lsd. www.cbf-egyesulet.hu oldalon a fórumban a nehézségi szinteknél.)

Ezek az írások is érdekelhetnek: